Kilosu 90 Lira, Gözler Ağustos'da!

Kilosu 90 Lira, Gözler Ağustos'da!
Bu yıl limon üretiminde ciddi sorunlar yaşandı. Üreticiler, artan maliyetler ve enflasyon nedeniyle mahsullerini dinlendiremedi. Limon fiyatları bir anda yükseldi, pazarda şok etkisi yarattı. Limon fiyatları 75-90 lira arasında değişiyor.

Bu yıl limon fiyatları rekor seviyelere ulaştı. Sezon başında bahçede 2 liraya düşen limon, şimdi 75-90 lira arasında satılıyor. Üreticiler, "toplama maliyeti satıştan fazla" diyerek mahsullerini çürümeye terk etti.

Halktv Programcısı Ekrem Açıkel "Halkın Haberi'nden limon fiyatlarını ve üreticilerin sorunlarını masaya yatırdı.

SEZON BAŞINDAKİ DURUM

Bahçede limonun kilosu 2 liraya kadar düştü. Üreticiler, "Toplama maliyeti satıştan fazla" diyerek mahsullerini toplamaktan vazgeçti. Bazı üreticiler ise ağaçlarını kesmek zorunda kaldı.

whatsapp-gorsel-2024-06-28-saat-14-54-30-44c66b4e.jpg

ŞİMDİ NE OLDU?

Üreticiler, mahsullerinin yarısını hemen piyasaya verdi. Kalan limonlar ise soğuk hava depolarında bekletildi. Ancak artan maliyetler ve enflasyon nedeniyle kimse limonunu dinlendirmedi. İlk başta düşen fiyatlar, talebin artmasıyla hızla yükseldi.

kilosu-90-lira-gozler-agustosda-1.jpg

FİYATLAR NEDEN YÜKSELDİ?

Sıcak havalar, talebi artırdı. Üreticiler, yüksek maliyetler ve enflasyon karşısında zor durumda kaldı. Yeni mahsulün ucuzluk getirmesi ise Ağustos ayına bağlı. Bu yıl limon, sofralarımızda daha pahalı bir tat olarak yerini alacak.