Kaossever sarının iştahı arttı!

ABD Başkanı Biden, 5 Kasım'da yapılacak ABD seçimlerinden çekildi. Siyasi kaosun Wall Street'teki dalgalanmaları körükleyebileceği ve özellikle altına destek olabileceği belirtiliyor.

ABD Başkanı Joe Biden'ın 2024 başkanlık yarışından çekilme kararı, emtia piyasalarında büyük bir etki yarattı. Bu gelişme, enerji, metaller ve tahıl piyasalarında belirsizlik yaratırken, özellikle altın yatırımcılarına güvenli liman olarak fırsatlar sundu. Biden’ın çekilmesi ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in desteklenmesiyle, altın fiyatlarında önemli bir artış görüldü.

Neuberger Berman Portföy Yöneticisi Jennifer Gorgoll’a göre, Fed’in faiz indirimi potansiyeli doları zayıflatıp emtia piyasalarını güçlendirebilir. Bu durum, Trump’ın ticaret savaşlarını tetikleyecek politikalarının yarattığı jeopolitik risklerle birleşince, altın fiyatlarında yükselişe neden oluyor. Biden’ın çekilme kararı sonrası doların değer kaybetmesiyle altın ons başına 2.407 dolara çıktı.

altin80.jpeg

Amerikan Ekonomi Araştırmaları Enstitüsü’nden Peter Earle, Biden’ın yerine geçecek adayın belirsizliği nedeniyle yatırımcıların güvenli liman arayışında olduğunu belirtiyor. Bu durum, altın ve gümüş gibi güvenli yatırımlara olan talebi artırıyor.

Morgan Stanley emtia stratejistlerine göre, ABD'de resesyon korkuları artarken altın fiyatları yılın son çeyreğinde 2.650 dolara kadar yükselebilir. 2022'den bu yana yüzde 50, Şubat ortasından bu yana ise yüzde 25 artan altın fiyatları, zirveye yakın seyrediyor ve yatırımcılarına kazandırmaya devam ediyor.