Kamu Bankalarından Sonra Özel Bankalar da Harekete Geçti: Emekli Promosyonları O Seviyeye Yükseltilecek

Kamu Bankalarından Sonra Özel Bankalar da Harekete Geçti: Emekli Promosyonları O Seviyeye Yükseltilecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kayseri mitinginde yaptığı açıklama ile, kamu bankalarının emekli promosyonlarını 8-12 bin lira arasına yükselteceği öğrenilmişti. Erdoğan'ın özel bankalara da "promosyon için zam yapın" çağrısında bulunmasının ardından, hangi bankaların promosyonlarını yükselteceği belli olmaya başladı.

Türkiye'de yaşanan yüksek enflasyon karşısında milyonlarca emeklinin maaşı ve ikramiyesi erirken, bankaların ödediği promosyon tutarları da değerini kaybetmeye devam ediyor.

Halihazırda kamu bankalarının maksimum 5 bin TL olarak ödediği promosyon tutarları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklama ile 12 bin liraya yükseltildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın yaptığı açıklamaya göre, 25 Mart itibarıyla yeni promosyon başvuruları alınacak ve ödemeler 28 Mart itibarıyla hesaplara aktarılacak.

Erdoğan, maaş tutarına göre Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'tan maaş alan emeklilerin 8 bin ile 12 bin lira arası promosyon ödemesi alacağını belirtirken, özel bankalara da "promosyonlara zam yapın" çağrısında bulunmuştu.

iptal13.jpgÖZEL BANKALAR EMEKLİ PROMOSYONUNU BU SEVİYEYE YÜKSELTECEK

Her ne kadar bazı bankalar promosyon tutarlarını 15 bin liraya kadar yükseltmiş olsa da, Türkiye'nin en büyük özel bankaları arasında yer alan İş Bankası, Garanti Bankası gibi bankalar, yaklaşık 1 yıldır aynı promosyon kampanyasını vermeye devam ediyor.

İş Bankası için 7 bin 500 TL, Garanti BBVA içinse 8 bin 500 TL olarak belirlenen tavan promosyon tutarı, yapılan çağrı sonrası artış gösterecek. Birçok özel banka, emeklilere sunduğu ve kamu bankalarının üzerinde olan promosyon tutarları sayesinde milyonlarca müşteri çekerken, kamu bankalarının 12 bin liraya varan ödemeleri sonucunda milyonlarca emeklinin özel bankalardan kamu bankalarına dönüş yapma riski doğdu.

Bu durumun önüne geçebilmek amacıyla özel bankaların, gelecek hafta itibarıyla emekli müşterilerine ödediği promosyonlarda iki kata yakın artış yapması bekleniyor.

Etiketler :