Kamu bankaları kredi musluğunu kapattı

Kamu bankaları kredi musluğunu kapattı
Ziraat Bankası eski genel müdürü Şenol Babuşcu, sosyal medyadan önemli bir iddiada bulundu. Babuşcu, kamu bankalarının kredi vermeyi durdurduğunu iddia etti.

Ziraat Bankası'nın eski genel müdürü Şenol Babuşçu, kamu bankalarının KOBİ ve ihtiyaç kredilerinde önemli ölçüde kısıtlamalara gittiğini iddia etti.

enol-babuscu.jpg

Babuşçu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Merkez Bankası'nın sıkı para politikasının kamu bankaları aracılığıyla daha da derinleştirildiğine dair kaygılarını dile getirdi.

"Kamu bankaları bazı kredilerin kullandırımlarına sınırlamalar getirdi. Kısıtlamanın yoğunlaştığı kredi grupları: KOBİ Kredileri ve İhtiyaç kredisi.

Merkez Bankası sıkı para politikasını kamu bankaları aracılığıyla daha da sıkılaştırıyor mu acaba?" şeklinde ifade eden Babuşçu, bu durumun özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin yanı sıra bireysel tüketicilerin de krediye erişimini zorlaştıracağı endişesini taşıyor.

BDDK TOPLANTI YAPIYOR

Babuşcu'nun bir diğer önemli iddiası da Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu yetkililerinin bankalarla tek tek toplantı yaptığı oldu.

enol-babuscu1.jpg

Kaynak:Ekonomi Servisi