Kalamış Limanı'nın yeni işletmecisi Karaarslan bir ihale daha aldı

Kalamış Limanı'nın yeni işletmecisi Karaarslan bir ihale daha aldı
Geçtiğimiz hafta 505 milyon dolar teklif vererek Fenerbahçe Yat Limanı işletme ihalesini alan Diyarbakırlı iş insanı Vahit Karaarslan Vahit Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan (ÖİB) bir ihale daha aldı.

Türkiye’nin ikinci, İstanbul’un en büyük yat limanı olan Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı için 40 yıllığına işletme hakkı verilmesi ihalesini Vahit Karaarslan kazandı.

Diyarbakırlı işadamı Vahit Karaaslan, 2016'dan bu yana Özelleştirme İdaresi ihalelerinden kazandığı yaklaşık 73 milyon dolar değerinde onlarca taşınmazla dikkat çeken bir isim. Son yıllarda birçok ihaleye katılan Karaarslan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan (ÖİB) bir ihale daha aldı. İhale kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

KARAR RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Konuya ilişkin Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Özelleştirme kapsam ve programında bulunan Sümer Holding A.Ş. adına kayıtlı; Aydın ili, Didim ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi, 2804 ada 1, 2, 3, 4, 5 ve 6 parsel numaralı, toplam 20.353,54 m² yüzölçümlü taşınmazların bir bütün halinde özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklif 351.000.000.- (Üçyüzellibirmilyon) Türk Lirası bedelle Vahit Karaarslan tarafından verildi.

İhale şartnamesi çerçevesinde söz konusu arazinin Karaarslan'a satılmasına karar verildi.

Kaynak:halktv.com.tr