Kahvaltı Yapmak Artık Hayal Olacak! En Ucuzu 260 TL

Kahvaltı Yapmak Artık Hayal Olacak! En Ucuzu 260 TL
Kahvaltı yapmanın maliyeti aldı başını gidiyor. Hafta sonları dışarıda güzel bir kahvaltı yapmak artık tamamen lüks oldu diyebiliriz.

Beş kişilik bir aile, serpme kahvaltı için 2 bin 500 TL ödemek durumunda kalıyor ki bu asgari ücretin 8'de birine denk geliyor. Bir sandviç bile 200 TL'ye satılıyor. En uygun seçenek ise 15 TL'lik simit ile kahvaltı yapmak.

KAHVLATI TABAK FİYATLARI ZİRVEDE

Kahvaltı tabağı, menemen, sandviç, hatta simit... Eskiden sofralarımızı süsleyen bu yiyecekler artık lüks kategorisine girmiş durumda. Bazı menemenlerin asgari ücret kadar fiyatlandırıldığını görüyor ve duyuyoruz.

Picture background

EN MAKUL SEÇENEK 'SİMİT'

Simitler ise yanında 3 zeytin ve 2 dilim peynir ile birlikte 100 TL'ye kadar alıcı bulabiliyor. Salata, domates, kaşar peyniri ve paket bal, terayağ eklenmesiyle bu fiyat 260 TL'ye kadar çıkabiliyor. En makul seçenek ise 15 TL'lik simit ve 20 TL'lik çay. Ancak bu fiyatlar seyyar satıcıların fiyatlarıdır. Fırınlar farklı fiyatlar uygulayabilir. Çikolatalı veya kaşarlı simitlerin fiyatı ise 50 TL'ye kadar çıkabilir.

Son günlerde sosyal medyada 400 TL'ye satılan sandviçlerle ilgili haberler dolaşıyor. Bir işletmeci, videoda görünen sandviçin aslında 200 TL olduğunu, daha sonra içine iki kat malzeme eklenince fiyatının 400 TL'ye çıktığını açıkladı.

Picture background

MEMENEN YEMEK HAYAL Mİ OLUR?

Kahvaltıların vazgeçilmezi menemen de cep yakıyor. Bir mekanda sadece menemen istediğinizde ortalama 200 TL'yi gözden çıkarmanız gerekiyor. Domatesin kilosu 50 TL'den başlıyor, yumurtanın kolisi ise ortalama 100 TL'ye mal oluyor. Artan ekmek fiyatları da maliyeti artıran unsurlar arasında.

Bal, sucuk, zeytin ve peynir gibi kahvaltı malzemelerinin fiyatları da oldukça yüksek. Bal şişesi ortalama 500 TL'den başlıyor, daha ucuz olan balların sahte olma ihtimali ise yüksek. Zeytinin kilosu ortalama 300 TL'den, sucuklar ise özelliklerine göre bin TL'ye kadar çıkabiliyor.

Picture background