JPMorgan'ın Varlıklarına El Koyma Kararı!

JPMorgan'ın Varlıklarına El Koyma Kararı!
Petersburg ve Leningrad Bölgesi Tahkim Mahkemesi, muhabir hesaplar ve bir yan kuruluş adına açılanlar da dahil olmak üzere Rusya'daki JP Morgan banka hesaplarındaki tüm fonlara el konulmasına karar verdi.

Rusya'da bir mahkeme, bankacılık devi olan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli JPMorgan'ın Rusya'daki hesaplarına el koyma kararı aldı.

Rus devlet bankası VTB'nin açtığı dava kararına göre banka hesapları dahil olmak üzere tüm yan hesapların varlıklarına el konulacak.

JPMORGAN'IN ÜLKEDEKİ TÜM HESAPLARINA EL KOYULDU

Karar neticesinde banka fonları menkul kıymet ve mülkler ise kapsam dışında bırakıldı. JPMorgan geçen hafta VTB'nin bir hesaptaki 439 bin 5 milyon doları geri alma talebine olumsuz yanıt vermişti.

İşgalci Rusya'nın 24 şubat 2022'de Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne karşı başlattığı işgal girişimi ve topyekûn saldırı neticesinde Ukrayna müttefiki ülkeler, Rus oligarkların ve bankaların varlıklarını dondurdu. Avrupa Birliği (AB) tarafından alınan kararla birlikte savaşın 3. yılında dondurulan Rus varlıklardan elde edilen kâr Ukrayna'nın savunma bütçesine katkı sağlayacak.