İzmir'in kredi notu yine en yüksek seviyede

İzmir'in kredi notu yine en yüksek seviyede
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, son yapılan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings değerlendirmesinde İzmir Büyükşehir Belediyesinin en yüksek ulusal kredi notu olan AAA notunu koruduğunu duyurdu.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin temmuz ayı ikinci oturumunda konuşan Tunç Soyer, ‘İzmir için son derece mutluluk verici haber’ olarak kredi notu haberini ilk kez meclis üyeleriyle paylaştı. Soyer, Fitch Ratings’in verdiği en yüksek not olan AAA’yı koruduklarını bildirdi.

Soyer, şu ifadeleri kullandı:

Bu, kent yönetimine uluslararası güveni gösteren çok değerli bir açıklama. Moral verdi, doğru yolda olduğumuzu gösterdi, yepyeni bir iftihar vesilesi oldu. Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşunun listesi açıklandı. İstanbul 193 firmayla birinci, İzmir 62 firmayla ikinci sırada yer aldı. Bu başarıda büyük emeği olan sanayicilerimize teşekkür ediyorum.

Samimiyet vurgusu

BirGün’de yer alan habere göre; Soyer, İZSU Genel Kuruluyla birlikte 9 saat süren görüşmelerde muhalefetin eleştirilerin toplu yanıt verdi. Performans üzerinden değerlendirme yapmak gerektiğini söyleyen Soyer, “Eğer performans üzerinden konuşmuyorsanız o zaman bu siyasetin dili hayır getirmiyor” ifadelerini kullandı. Samimiyet vurgusu yapan Soyer, “Bu memlekette kimsenin birbirinin dini inançlarını ve yurtseverliğini sorgulama hakkı yok. Bu topraklarda yaşayan her birey bir diğeri kadar milliyetçi, yurtsever ve inançlıdır” diye konuştu.

Soyer şöyle devam etti:

Birbirimizin samimiyetini sorgulayacak olursak ortak paydada buluşamayız. 1960’larda Türkiye’de kişi başına mili gelir 2 bin, 3 bin dolar civarındaydı. 1990’lara kadar böyle gitti. Son 30 yılda geldiğimiz nokta 9 bin dolar seviyesinde. Yani 60 yılda 2-3 bin dolardan 9 bine çıkmışız. 60 yılda dünyada ne olmuş? Güney Kore 40 binlere, Doğu bloku ülkeleri bizim çok üzerimize çıkmış. Bulgaristan bizi geçmiş. İskandinav ülkelerini saymıyorum. Kuraklık mı afet mi, ne olmuş? Hayır. Kötü yönetilmişiz. Bu kötü yönetimin arkasında ayrıştırma, ötekileştirme var. Çünkü kendi iktidarını perçinlemenin yolu birilerini öteki olarak göstermekten geçiyor. Bizim güç kaybetmemiz, bu rakamların üzerine çıkamayışımız tam da bu yüzden

Etiketler :