İtalya isyan bayrağını çekti: Rus gazı olmadan da bu kışı atlatırız

İtalya isyan bayrağını çekti: Rus gazı olmadan da bu kışı atlatırız
İtalyan Eni’nin CEO’su, depolardaki doluluk oranının yüzde 90’larda olduğunu belirterek, hava koşullarının ılımlı seyredeceği varsayımıyla ülkenin bu kışı Rus gazı olmadan da geçirebileceğini söyledi.

İtalyan enerji devi Eni'nin CEO'su Claudio Descalzi, İtalya'nın Rusya'dan doğalgaz akışı olmadan da bu kışı geçirebileceğini söyledi. Bir etkinlikte konuşan Descalzi, depolardaki doluluk oranının yüzde 90'larda olduğunu hatırlatarak, hava koşullarının ılımlı seyredeceği varsayımıyla ülkenin bu kışı Rus gazı olmadan da geçirebileceğini söyledi. Bloomberg HT'de yayınlanan habere göre Descalzi, Cezayir'in şimdiden İtalya'ya gaz sevkiyatını ikiye katladığını söyledi. Eni, bu yıl ve 2023 yılları arasında Rusya'dan gaz ithalatını yarı yarıya azaltacağını taahhüt etmişti.

Hükümet 13.5 milyar euroluk paket açıklayacak

İtalya hükümetinin 25 Eylül'de gerçekleşecek genel seçimler öncesi aileler ve işletmeler için 13.5 milyar euro değerinde yeni enerji destek paketi açıklaması bekleniyor. Hükümet, artan enerji maliyetlerinin ekonomide oluşturduğu yükü hafifletmek için 50 milyar euronun üzerinde harcama yaptı.