İşten çıkarılan çalışanın çökerttiği gübre devine karşı bankalar harekete geçti

İşten çıkarılan çalışanın çökerttiği gübre devine karşı bankalar harekete geçti
İşten çıkarılan işçinin ‘benim çalıştığım fabrikada bomba üretiliyor’ ihbarı ile gündeme gelen gübre devi hacizlerle karşı karşıya. 1 milyar lirayı aşkın borcu bulunan grubun 2 şirketi ile sahiplerine karşı ihtiyati haciz kararı alındı. Özel bir bankanın başvurusu üzerine, mahkeme şirkete yönelik 37 milyon liralık alacağa ilişkin ihtiyati haciz kararı verdi.

Halktv.com.tr-ÖZEL
Cirosu 3 milyar liraya dayanan Platin Kimya AŞ, Laris Tarım Ürünleri ile Kaya Beşeri İlaç AŞ, dikkat çeken bir olayla gündeme gelmişti. Halktv.com.tr’nin gündeme getirdiği olayda, grubun çöküşün eşiğine gelmesinin eşiğinde ilginç bir ihbar yer alıyordu.

BOMBA İHBARI SONRASI JANDARMA FABRİKAYA GELDİ
Şirketlerin konkordato davasının devam ettiği süreçte, işten çıkarılan bir işçi CİMER’e ihbarda bulundu. Bu kişi, CİMER başvurusunda “Fabrikada bomba üretimi yapılıyor” ifadelerini kullandı.

İhbar üzerine Antalya Döşemealtı’nda bulunan OSB’deki fabrikada Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri inceleme yaptı. Jandarma, yaptığı incelemede ihbarın doğru olmadığını tespit etti. Ancak durum Tarım ve Orman Bakanlığı’na da bildirildi. Bakanlık ekiplerinin fabrikada 5-6 gün süren incelemesi, Platin Grubu için sancılı bir sürecin de başlangıcı oldu. Bakanlık, bir takım eksiklikler görülen fabrika için geçici kapatma kararı verdi.

tesis1.jpg

HACİZLERE KARŞI KORUMASIZ HALE GELDİ
Bu kararla birlikte Platin Grubun, konkordato davası da olumsuz sonuçlandı. İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Platin Kimya Mümessillik ve Dış Ticaret AŞ, Laris Tarım Ürünleri İthalat ve Ticaret Ltd. Şti Kaya Beşeri İlaç Sanayi ve Ticaret AŞ ile bu üç şirketin sahipleri Murat Zavaro, İzzet Zavaro ve Avram Zavaro’nın konkordato başvurularını geri çevirdi. Mahkeme, verilen tedbir kararını da kaldırdı.

whatsapp-image-2024-10-19-at-22-28-39.jpeg
Özel bir banka, 2 şirkete ve sahiplerine karşı ihtiyati haciz kararı aldı.

BANKA HAREKETE GEÇTİ
Bu kararla birlikte, Platin Grup ve sahipleri hacizlere karşı korumasız konuma geldi. Halktv.com.tr’nin edindiği bilgilere göre, alacakla konumda olan Anadolubank, Laris Tarım ve Platin Kimya ile Zavaro, İzzet Zavaro ve Avram Zavaro’ya karşı ihtiyati haciz talebinde bulundu.

37 MİLYON İÇİN HACİZ KARARI
Bankanın, 27 Eylül günü yaptığı başvurusu geçen 2 Ekim günü karara bağlandı. İstanbul 9. Asliye Ceza Mahkemesi, bankanın verdiği krediden kaynaklanan 37 milyon 464 bin TL için ihtiyati haciz kararı verdi.

Kaynak:Halk TV Ekonomi Servisi