İstanbul'da Küçücük Dairenin Fiyatıyla ABD'de Lüks Daire ve Tesla. Fiyatını Duyanlar İnanamadı

Beşiktaş'ta 65 metrekarelik dairenin yüksek kira fiyatını protesto eden genç, Ihlamur Caddesi'nde birinci katın satılık olduğunu öğrendi. 63 metrekarelik daire için talep edilen yüksek fiyatın gençler açısından mülkiyet sahibi olmayı zorlaştırdığını belirterek uluslararası kıyaslama yaptı. İşte, Miami’de okyanus manzarasına sahip 3 ev alan evin Türkiye'de fiyatı...

İstanbul'daki emlak meselesine farklı bir bakış açısı getiren bir genç, Beşiktaş'ta 65 metrekarelik bir dairenin yüksek kirasını eleştirdi. Genç, bu konudaki düşüncelerini sosyal medya hesabında paylaştığı bir videoyla ifade etti.

amerikada-luks-villa-fiyatina-istanbulda-harabe-345318.jpg

SATILIK BİRİNCİ KAT

Genç, Ihlamur Caddesi'nde bulunan bir binanın birinci katının satışa çıkarıldığını öğrendiğini belirtti. Daha fazla detay almak için araştırma yapan genç, dairenin 63 metrekare olduğunu ve toplamda 1.5 milyon dolar istendiğini öğrendi. Ancak genç, bu fiyatın bölgenin özelliklerine oranla yüksek olduğunu düşündü.

amerikada-luks-villa-fiyatina-istanbulda-harabe-123172.jpg

ULUSLARARASI KARŞILAŞTIRMA

Genç, Türkiye'deki emlak fiyatlarına karşı bir uluslararası kıyaslama yaparak dikkat çekti. Video paylaşımında, aynı fiyatla yurt dışında Miami'de 3 adet okyanus manzaralı ev ve geriye kalan parayla bir TESLA satın alınabileceğine vurgu yaptı. Bu durumu, gençlerin Türkiye'de mülkiyet sahibi olma konusunda zorlandığı bir dönem olarak değerlendirdi.

Genç şunları kaydetti:

"Bu binanın birinci katı satılıktır. Ben de aradım.. 'Abi ne kadar?' diye soru sordum. Bakın burası Beşiktaş'ta Ihlamur Caddesi ve 63 metrekare. Alt katta da bir tane olduğunu söyledi. Burası için benden toplam 1,5 milyon dolar istediler. Çocuklar, bakın burası, gösterişli bir yer değil, dairenin önünde park yeri bile bulamıyorsunuz."