İstanbul'da Kentsel Dönüşüm'de yeni dönem: İmamoğlu müjdeyi verdi!

İstanbul'da Kentsel Dönüşüm'de yeni dönem: İmamoğlu müjdeyi verdi!
Düşük gelirli ailelere büyük fırsat: Ev yenileme maliyetinin yüzde 65'ine kadar destek! İstanbul'da kentsel dönüşümde yeni bir dönem başlıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve iştiraki KİPTAŞ, düşük gelirli aileler için önemli bir adım attı. Riskli yapıları yenilemek isteyen vatandaşlara, ev yenileme maliyetlerinin yüzde 65'ine kadar destek sağlanacak. Bu destek, hane halkı geliri 2 ile 3 asgari ücret arasında olanlar için geçerli olacak.

stanbul-kiptasta-yeni-donem-imamoglu-mujdeyi-verdi-1.jpg

İMAMOĞLU’NDAN İŞ BİRLİĞİ ÇAĞRISI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, düzenlenen imza töreninde devlet kurumlarına önemli bir çağrıda bulundu. İmamoğlu, “Bu süreçte iş birliği ve seferberlik duygusu dışında hareket eden, milletine saygı duymayan bir anlayış sergiler” dedi. İmamoğlu, devletin tüm kurumlarıyla masaya oturmaya hazır olduklarını belirterek, “Ne yapılacaksa hemen şimdi yapalım” mesajını verdi.

MALİ DESTEK DETAYLARI

Protokole göre, emekli olan düşük gelirli vatandaşlar için borçlanma bedelinin yüzde 45 ile 65’i arasında mali destek sağlanacak. Ayrıca, KİPTAŞ güvencesiyle, riskli yapıların yenilenmesi için vatandaşlara inşaat maliyetlerinin yüzde 40 ila 60’ı arasında destek verilecek.

stanbul-kiptasta-yeni-donem-imamoglu-mujdeyi-verdi.jpg

DEPREME KARŞI SEFERBERLİK

İBB, ilçe belediyeleri ile iş birliği yaparak İstanbul'u depreme dayanıklı hale getirmeyi hedefliyor. Hızlı tarama testleri ile yüksek riskli binalar tespit edilecek ve kira yardımı sağlanacak. İmamoğlu, “İstanbul'un bütün binaları güçlü ve dayanıklı olsun” diyerek, bu süreçte her türlü siyasi hesapların unutulması gerektiğini vurguladı.

SON 5 YILIN EKONOMİK KRİZİNİ AŞTIK

İmamoğlu, İBB olarak son 5 yılda gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projelerinde ekonomik krizin getirdiği maliyet ve zorlukların üstesinden geldiklerini belirtti. Projelerin çoğunu ilan edilen tarihten önce tamamladıklarını ve vatandaşları güvenli yuvalarına kavuşturduklarını ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi