İslam Memiş'ten Dolar ve Altın Yatırımcısına Şans Uyarısı; "Kurban Bayramı Öncesi Yarına Dikkat"

Para piyasaları yatırım uzmanı İslam Memiş, bayram tatili öncesi 12 Haziran Çarşamba gününe dikkat çekti. Dolar ve altının küresel piyasalardaki seyrini yakından ilgilendiren ABD enflasyon verisi VE Fed’in faiz kararı Çarşamba günü açıklanacak.

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş içinde bulunduğumuz 10-14 Haziran haftasını ikiye bölmek gerekir diye konuştu.

Memiş, "Küresel piyasalar bu hafta Çarşamba gününe odaklandı. Çarşamba günü piyasalar için çok önemli bir gün olacak! Hem ABD enflasyon verisi, hem de Fed’in faiz kararı Çarşamba günü açıklanacak. Ondan sebep haftayı ikiye ayırmak gerek. Çarşamba öncesi, Çarşamba sonrası diye."

thumbs-b-c-af46f4d449c30333c42e16c111bb8ec4.jpg

YURT İÇİ PİYASALARDA ÖNEMLİ VERİ YOK

İslam Memiş, yurt içi piyasalarda bu hafta önemli bir veri beklenmediğini söyleyerek 9 günlük Kurban Bayramı öncesi son hafta olduğundan yatırımcılar için de önemli bir hafta olacağının altını çizdi.

Döviz kurları için Memiş'in yorumu şöyle;

"Genel itibariyle yatay ve sakin bir seyirde kalmayı sürdürebilir. Sadece EUR/USD paritesi nedenli Euro’nun değer kazanmasını bekliyorum. Beklediğimiz düşüşler gerçekleşti.2 bin 293 dolar seviyesinden kapanış gerçekleştirmişti. 2 bin 280 dolar bizim beklediğimiz seviye idi. Bugün itibariyle alım seviyelerinin geldiğini düşünüyorum. Bu hafta 2 bin 280-2 bin 320 dolar aralığını takip edeceğim."

Altın yatırımcısı için;

"Gram altın yatırımcısı için de uygun seviyeler olduğunu söyleyebilirim. Al-unut seviyesinde. Bu düşüşler her zaman orta ve uzun vadeli yatırımcılar için şans niteliğinde. Bundan sonra altın için düşüş bekleyenler veya almayı ihmal edenler bir kez daha düşünmeli!"

thumbs-b-c-a70a795fce52a288c37dc051f2c8f8cb.jpg

GÜMÜŞ YATIRIMCISINI DA UYARDI

"29,17 dolar seviyesinden kapanış yapmıştı. Al-unut seviyesinde olduğunu söyleyebilirim. Yıl sonuna kadar 37 dolar öngörüm devam ediyor. Bu hafta 28,80-30,80 dolar aralığını takip edeceğim. Gram gümüş yatırımcısı için de uygun seviyeler olduğunu söyleyebilirim."

640x360-27.jpg

DOLAR ÇARŞAMBA GÜNÜNE KADAR GÜÇLÜ

"Çarşamba gününe kadar doların güçlü, Çarşamba gününden sonra dolar karşısındaki enstrümanlarda toparlanma bekliyorum. Yani, elinde dolar olanlar Çarşamba gününe kadar olan süreci parite üzerinden iyi değerlendirmesi isabetli olabilir."