İslam Memiş'ten dikkat çeken açıklama: "Seçim bitti altının seyri bundan sonra nasıl olacak?"

İslam Memiş'ten dikkat çeken açıklama: "Seçim bitti altının seyri bundan sonra nasıl olacak?"
31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından piyasalarda ne olacağı merak konusu. Finansal analist İslam Memiş, kişisel Youtube kanalında dolar, euro, Borsa İstanbul ve gram altın için tahminlerini paylaştı.

Memiş, seçimlerin ekonomiye dair manipüle edilmesine ve korku pompalanmasına dikkat çekerek, "Bu hep böyledir. 'Seçimden sonra ne olacak?' algısı yapılıyor. Asıl problemimiz ekonomik kriz değil, iletişim ve ahlak. İletişim konusunda ciddi problemlerimiz var.

altin.webp

Birbirimizle anlaşamayan, ayrışan, sosyal ahlaksızlığa itilen bir süreçten geçiyoruz. Güven de ikincil problemimiz. Güven problemini çözmeden insanların kendi parasına güvenmemesi kadar doğal bir şey yoktur. Güveni faiz artırarak, farklı enstrümanlar açıklayarak kazanamazsınız. Güven parayla da satın alınmaz." dedi.

Güven kaybolduğunda insanların varlıklarını dövize veya farklı emtialara yönlendirdiğini belirten Memiş, "Verilen mesajların hepsi korku ve endişe yönünde. Sanki onlar aynı gemide değiller. Siz kuraklıktan etkileneceksiniz, biz etkilenmeyecek miyiz? Her seçim öncesi bir algı vardır." şeklinde konuştu.

altin3.webp

Memiş, "Bankaya gidin, paraları çekin, bankalar batacak algısı. Bu siyasi kindarlıktır. Akıllı insanlar zaten buna inanmıyor. Ama inanmaya devam edenler de var. İnsanlar uyanık olmalı." diyerek, ekonomik göstergeleri paylaştı. Ancak, "Uyanıklar dolar 32 liradan 33'e yükseldiğinde fırsat kollayıp koptu gidiyor diyorlar. Bunlar yanlış şeyler. Konuşan herkesin ülkeye sorumluluğu var. Bizim de vatandaş olarak sorumluluklarımız var. Ekonomik kriz var evet, iletişim kanalları da yanlış, karar vericiler halka bağını kopardığı için biz ayrıştık. Biz birbirimizi dinleyemiyoruz ve doğru karar veremiyoruz. Bu ayrışmayı normalleştirmemiz lazım." şeklinde ekledi.

altin2.webp