İslam Memiş'ten Çok Kritik Uyarı! Felaketin Tarihini Verdi

İslam Memiş'ten Çok Kritik Uyarı! Felaketin Tarihini Verdi
Kamuoyunun yakından takip ettiği Piyasa Uzmanı İslam Memiş bu defa tarih vererek uyardı. Piyasaların karışacağını açıklayan İslam Memiş'in açıklamaları dikkat çekiyor.

Yatırım uzmanı İslam Memiş, piyasaların yakın dönemde gösterdiği yükseliş eğilimine dikkat çekerek, ABD'den gelen enflasyon verilerinin altın ve dolar gibi piyasalar üzerinde büyük etkiler yaratabileceğini belirtti. Memiş'in değerlendirmesine göre, ons altın fiyatları 2.370 dolardan 2.411 dolara, gram altın ise 2.521 liradan 2.570 liraya yükseldi. Ons gümüşte de benzer şekilde fiyatlar 30.80 dolardan 31.75 dolara çıktı ve gram gümüşte ise 32.52 liradan 33.55 liraya çıktı.

İslam Memiş ‘Tarih vererek’ açıkladı! Piyasalarda kıyamet kopacak 4

FELAKETİN TARİHİNİ VERDİ

Enflasyon endişelerinde azalma gözlendiğini ifade eden Memiş, Eylül ayı itibarıyla faiz indirimlerinin başlayabileceği ihtimaline işaret etti. Ancak dünya genelindeki savaş risklerinin piyasalar üzerinde belirleyici olabileceğine de vurgu yaptı. Dünya liderlerinin sık sık savaş risklerinden bahsettiğini ve bu durumun yatırım araçlarını etkileyebileceğini belirten Memiş, enflasyonun düşmesinin faiz indirimleri için olumlu bir zemin oluşturabileceğini ancak savaş koşullarının piyasalarda belirsizlik yarattığını ifade etti.

İslam Memiş ‘Tarih vererek’ açıkladı! Piyasalarda kıyamet kopacak 2

Ağustos ayında piyasaların geniş bant aralığında dalgalanabileceğini öngören İslam Memiş, yatırımcılara dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulundu. "Ben Ağustos'ta belirsiz, geniş bant aralığında dalgalanan bir piyasa bekliyorum. Neyse ki, bu haftanın keyfini bozmayalım." şeklinde konuştu.