İslam Memiş'ten Altın Pazartesi Uyarısı: İki Şifreye Dikkat!

İslam Memiş'ten Altın Pazartesi Uyarısı: İki Şifreye Dikkat!
İki şeye dikkat edin diyerek yatırımcıları uyaran İslam Memiş, tarım dışı istihdam verisi sonrası görüşlerini paylaştı.

Finansal analist İslam Memiş, ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam verilerinin ardından altın ve gümüş ile ilgili öngörülerini paylaştı. Memiş, Türkiye saatiyle dün saat 15.30'da açıklanan tarım dışı istihdam verilerinin iç piyasa üzerindeki etkilerini değerlendirdi.

Memiş, sosyal medya platformu X üzerinden paylaştığı görüşlerinde, yorumlarının yatırım tavsiyesi olmadığını belirtti. Nisan ayı tarım dışı istihdam artışı 165 binden 108 bine, Mayıs ayı için ise 272 binden 218 bine revize edildi. ABD'de işsizlik oranı yüzde 4,1'e yükseldi; piyasa beklentisi ise işsizlik oranının yüzde 4,0 seviyesinde sabit kalacağı yönündeydi. Çalışma Bürosu, özel sektörde istihdam artışının 136 bin, kamu istihdamında artışın ise 70 bin olduğunu açıkladı.

İslam Memiş'in değerlendirmeleri şu şekildeydi:

"ABD'de tarım dışı istihdam Haziran ayında 206 bin kişi arttı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan beklentisi 190 bin kişilik artış yönündeydi. Altın ve gümüş bu verilere sert tepki vermedi; yükseliş cılız kaldı. Haftaya bir tur daha aşağı yapar mı kapanışta belli olur."

Memiş, altının tarım dışı istihdam verisi sonrası yeni bir bant aralığına yerleştiğini belirtti. Takip edeceği bant aralıkları şu şekilde:

  • 2.350-2.400 $
  • 2.500-2.550 TL

Ayrıca iki noktaya dikkat çekti:

  1. Küresel borsalardaki sert satışlar
  2. İsrail-Lübnan gerilimi

Başka bir paylaşımında ise gram altın için şu ifadeleri kullandı:

"Gram altında Temmuz ayı itibariyle 2.550 lira direncini takip edeceğim. Ağustos-Eylül aylarında ise 2.700-3.000-3.500 aralığında yükseliş bekliyorum."