İslam Memiş altın için yorum yaparken kendini tutamayıp 5 bin liraya çıkacağı tarihi verdi

İslam Memiş altın için yorum yaparken kendini tutamayıp  5 bin liraya çıkacağı tarihi verdi
İslam Memiş, uluslararası finans piyasalarının Eylül ayından itibaren Fed'in faiz indirimini fiyatlamaya başladığını, verilerin ardından bunun altın ve gümüş fiyatlarında çok hızlı artışlara neden olacağını söyledi. Kararın ardından 2 bin 415 dolara yükselen ons altın dahil tüm emtialar değer kazanırken, ekonomist İslam Memiş, altın fiyatlarının ne olacağına ilişkin dikkat çekici bir tahmin geldi

Ekonomist İslam Memiş, altın fiyatlarının geleceği hakkında dikkat çekici yorumlarda bulundu. Memiş, uluslararası finans piyasalarının Eylül ayından itibaren Fed'in faiz indirimini fiyatlamaya başladığını ve bu durumun altın ve gümüş fiyatlarında hızlı artışlara neden olacağını belirtti.

islam.webp

ABD'de açıklanan TÜFE verilerinin ardından, altının ons fiyatının 2,415 dolara yükseldiğini ifade eden Memiş, altının ons fiyatının 2,400-2,450 dolar aralığında kalacağını öngördü. Memiş, Fed'in Eylül ayından itibaren faiz indirimine başlayacağını ve bu durumun altın ve gümüş fiyatlarını yükselteceğini belirtti.

altin20.webp

İslam Memiş'in tahminlerine göre, gram altın fiyatı yıl sonuna kadar 3,000 ila 3,500 TL arasında olacak. Ayrıca, çeyrek altın fiyatının yıl sonuna kadar 5,000 TL'yi, yarım altın fiyatının ise 10,000 TL'yi bulacağını öngördü. Memiş, fiyatlarda dalgalanmalar olacağını ancak artışların kalıcı olacağını da ekledi.

altin2.jpeg