İş dünyasında şok etkisi yaratacak haber: Müteahhitlik devi 5 milyarlık borçla mahkemeye başvurdu

İş dünyasında şok etkisi yaratacak haber:  Müteahhitlik devi 5 milyarlık borçla mahkemeye başvurdu
Fenerbahçe Divan Kurulu eski başkan vekili Mithat Yenigün’ün başında olduğu Yenigün İnşaat AŞ, bir süredir yaşadığı mali darboğazı aşamadı. Aynı zamanda Müteahhitler Birliği’ne de başkanlık yapan Yenigün, şirketleri için konkordato istedi. Birçok ülkede onlarca dev projede imzası olan Yenigün İnşaat, “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası İnşaat Firması” listesindeydi.

Ekonomide yaşanan krizin göstergelerinden biri, konkordato taleplerindeki artış… Başvurulardaki artışın yanı sıra, şirketlerin büyüklüğü de bu konuda önemli bir gösterge olarak kabul ediliyor.

YAŞADIĞI DARBOĞAZI AŞAMADI

Son dönemlerin en büyük konkordato başvurusu ise Ankara’dan geldi. Halktv.com.tr’nin edindiği bilgilere göre uzun bir dönem, Türkiye’nin en büyük müteahhitlik şirketlerini bünyesinde barındıran Türkiye Müteahhitler Birliği’nde başkan olarak görev yapan Mithat Yenigün, bir süredir yaşadığı mali darboğazı aşamadı.

snap6-1024x681.png
Moskova Kuleleri projesini, Yenigün İnşaat üstlendi.

İKİ ŞİRKET DE DEV KONUMDA

Yenigün İnşaat AŞ ve Yenigün Enerji Üretim AŞ için, Ankara 3. Asliye Ticaret Mahkemesi üç aylık geçici mühlet verdi. Karar 12 Ağustos itibari ile geçerli olacak. Bu süreçte anılan şirketlere yönelik olası bir haciz işlemi yapılamayacak. Mahkeme, şirket faaliyetlerinin denetimi için de 3 kişilik geçici konkordato komiser heyeti ataması yaptı.

ege2.jpg

BORÇ MİKTARI 5 MİLYARA YAKIN

Konuya yakın kaynaklardan edinilen bilgelere göre Yenigün İnşaat AŞ ve grup şirketleri, 5 milyar lirayı bulan bir borç nedeni ile mahkemenin yolunu tuttu. Temeli 50 yıl önce atılan Yenigün İnşaat, aile şirketi konumunu ise sürdürüyor.

f111.jpg

DÜNYANIN 250 DEVİ ARASINDA

Dünyanın en büyük 250 müteahhitlik firması listesinde yer alan Yenigün İnşaat Rusya, Afganistan, Suudi Arabistan ve Cezayir başta olmak üzere birçok ülkede milyarlarca dolarlık işlere imza attı.

mithatyenigun-34516-5598466.webp
Mithat Yenigün, Fenerbahçe'de de yöneticilik yaptı.

ONLARCA PROJEDE YER ALDI

Türkiye’de de bir dizi projeyi üstlenen şirket Kadıköy Kozyatağı Metro Projesi’ni yapan konsorsiyumda da yer almıştı. Yine Muş’ta bulunan Alpaslan II Barajı, Kayseri’de bulunan Sarıoğlan Barajı ile Eskişehir’deki Yenice Barajı, Yenigün İnşaat’ın imzasını taşıyan projeler arasındaydı.

Kaynak:halktv.com.tr