İnan Kıraç İpek Kıraç kavgası kıtaları aştı

İnan Kıraç İpek Kıraç kavgası kıtaları aştı
Arjantin'in ünlü gazetelerinden Âmbito, İpek Kıraç'ın hayat hikayesini okuyucularıyla buluşturdu. Yayınlanan yazıda İpek Kıraç ile İnan Kıraç'ın girdiği hukuk mücadelesine de yer verildi.

İnan Kıraç - Suna Kıraç çifti tarafından evlat edinildikten sonra hayatı baştan aşağı değişen ve annesinin 2022 yılındaki vefatının ardından babası ile girdiği hukuk mücadelesiyle dikkat çeken İpek Kıraç’ın hikayesi Türkiye sınırlarının dışına çıktı.

Arjantin’in en büyük gazetelerinden Âmbito, İpek Kıraç’ın hikayesini okuyucularıyla buluşturdu

Gazete İpek Kıraç’ın hayat hikayesiyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

“HİKAYESİ BİR SEVGİ EYLEMİNİN BİR KİŞİNİN KADERİNİ NASIL DEĞİŞTİREBİLECEĞİNİN ÖRNEĞİ”

“Evlat edinme dünya çapında milyonlarca çocuğun hayatını değiştirebilir. İhtiyacı olanlara yeni fırsatlar ve bakış açıları getiren bir sevgi eylemidir. İpek Kıraç'ın durumunda, bu sevgi eylemi onun Türkiye'de etkili bir aileye girmesine olanak tanıdı ve bu onun gelecekteki işinin ve kişisel başarısının anahtarı olacaktı.

Kıraç ailesi tarafından evlat edinilen İpek, yeni evinde sadece destek ve sevgi bulmakla kalmadı, aynı zamanda Türkiye'nin en güçlü kadınlarından biri olmanın da temellerini attı. Hikayesi, bir sevgi eyleminin bir kişinin kaderini nasıl değiştirebileceğinin açık bir örneği olabilir, ancak zengin bir ailenin parçası olmanın dezavantajları da olabilir.

suna-ipek-kirac.jpg

“İPEK KIRAÇ'IN HAYAT HİKAYESİ”

Bu mega milyoner, 29 Kasım 1984'te Türkiye'de doğdu ancak hayatı, önde gelen Kıraç ailesi tarafından evlat edinilmesiyle beklenmedik bir şekilde değişti. Üvey babası İnan Kıraç tanınmış bir iş adamı ve hayırseverdir; annesi Suna Kıraç ise ülkenin en nüfuzlu kadınlarından biri, sanat koleksiyoncusu ve müze kurucusudur. Bu ayrıcalıklı ortam ona sadece istikrar sağlamakla kalmadı, aynı zamanda erken yaşlardan itibaren iş dünyasına dair içgörü de sağladı.

Eğitimi aynı zamanda aile ortamı tarafından da belirlendi. Prestijli Brown Üniversitesi'nde okudu ve annesinin dejeneratif bir hastalıkla mücadelesinden ilham alarak 2007 yılında biyoloji bölümünden dereceyle mezun oldu. Her ne kadar eğitim tercihi iş dünyasından uzak görünse de, tutkusunun sosyal ve ticari projelere de uygulanabileceğini çok geçmeden keşfedecekti. Onu sosyal girişimlere katılmaya iten şey biyolojiye olan sevgisi ve başkalarına yardım etme arzusuydu.

İpek'in iş dünyasındaki ilk adımları, denizcilik sektöründe faaliyet gösteren bir aile şirketi olan Sirena Marine ile bağlantılıydı. 2012 yılı itibarıyla genel müdür görevini üstlenerek şirkette etkileyici bir dönüşüm gerçekleştirdi. Onun liderliğinde şirket, on yıldan kısa bir sürede cirosunu ve kârlılığını katlayarak Türkiye'nin önde gelen lüks yat üreticilerinden biri haline geldi.

İpek, Sirena Marine'in yanı sıra enerji, otomotiv ve dayanıklı tüketim gibi sektörlerde faaliyet gösteren aile şirketi Koç Holding'in birçok şirketinde önemli görevlerde bulundu. Ayrıca, Türk kızlarını güçlendirmeyi ve cinsiyet eşitliğini teşvik etmeyi amaçlayan Suna'nın Kızları gibi eğitim ve hayırseverlik girişimlerini de destekledi.

suna-ipek-kirac.jpg

BABASI İNAN KIRAÇ İLE HUKUKİ MÜCADELESİ

Forbes'a göre henüz 39 yaşında olan genç Türk kadını 3 milyar dolarlık bir servete sahip oldu. Katkıları yalnızca denizcilik sektöründe değil, aynı zamanda ülkesindeki insanların yaşamlarını iyileştirmeyi amaçlayan sosyal projelerde de önemliydi. Ancak kişisel hayatı tartışmasız değildi.

Annesinin 2022 yılındaki vefatından bu yana İpek, babasıyla zorlu bir hukuki mücadeleye girdi; zira genç kadın, Temel Ticaret ve Yatırım A.Ş.'nin önemli miktarda hissesini devraldı. Babası, hisselerin bir kısmını talep etmek için yasal işlem başlattı, bu da gerginliklere ve kamuoyunda çok güçlü açıklamalara yol açtı. İnan, Cumhuriyet gazetesine verdiği demeçte , "Artık İpek adında bir kızımın olmadığını ve böyle bir kişinin benim soyadımı taşımaya hakkının olmadığını kamuoyuna beyan ederim. "

İkili arasındaki hukuki durum devam ederken, dava henüz sonuçlanmasa da İpek, mücadelesinin annesinin son vasiyetine saygı göstermek olduğunu açıkça belirtti. Bu arada, Türkiye'deki en etkili kadınlardan biri olmaya devam ediyor ve yalnızca iş dünyasına değil, aynı zamanda başıboş hayvanların refahına adanmış SemtPati Vakfı gibi hayırsever girişimlere ve kararlılığını gösteren diğer projelere de dönüşen bir serveti yönetiyor”

65421eda86b2473b50cf1a80.webp

Kaynak:Patronlar Dünyası