İlk övdüğünde Bakan gitmiş 128 milyar dolar buhar olmuştu. Güler Sabancı yine ekonomiyi övdü

İlk övdüğünde Bakan gitmiş 128 milyar dolar buhar olmuştu. Güler Sabancı yine ekonomiyi övdü
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, bir kez daha ekonomi yönetimini övdü. Yine Sabancı muhalefetin "128 milyar dolar nerede?" diye sorduğu Merkez Bankası döviz rezervlerinin tam 128 milyar dolar eridiği damat Bakan Berat Albayrak döneminde de Bayraktar'ı öve öve yere göğe sığdıramamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın bakanlığı döneminde ekonomi yönetimini öve öve bitiremeyen Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı bir kez daha ekonomi yönetimini övdü. Sabancı "Ülke olarak zorlu bir dönemi geride bırakırken, atılan doğru adımlarla birlikte Türkiye ekonomisinin parlak bir geleceğe doğru ilerlediğine yürekten inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

GÜLER SABANCI'NIN BAKAN ALBAYRAK'I ÖVDÜĞÜ ZAMAN REZERVLER 128 MİLYAR DOLAR ERİMİŞTİ

Berat Albayrak'ın 2020 yılının Kasım ayında Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa etmesi döviz rezervleriyle ilgili muhalefet kanadında büyük bir tartışmayı başlatmıştı.

Muhalefet partileri, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) döviz rezervlerinden 128 milyar doların satıldığını ve bu miktarın nereye gittiğinin bilinmediğini öne sürmüştü.

Tam da bu dönemde dolar kuru 8,3 liraydı. O dönem ekonomi yönetiminin aldığı kararlar neticesinde dolar bugün 34 lira sınırını aşmış durumda. Güven olmayan TÜİK açıklamalarına göre bile enflasyon başını almış gitmiş bulunuyor.

Böyle bir ekonomi yönetiminin hüküm sürdüğü dönemde Güler Sabancı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Bakan Berat Albayrak'ı öve öve bitirememişti.

EKONOMİYİ YİNE ÖVDÜ

CNBC-e'nin aktardığına göre Sabancı, "Ülke olarak zorlu bir dönemi geride bırakırken, atılan doğru adımlarla birlikte Türkiye ekonomisinin parlak bir geleceğe doğru ilerlediğine yürekten inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sabancı sözlerini "Diğer yandan, Türkiye'nin gelişmekte olan ülkelerden biri olduğunu unutmamak gerekir. Gelişmekte olan bir ülke olmak, mevcut küresel konjonktürde bazı zorlukları da beraberinde getirmektedir. Ama tüm bunların yanında Türkiye'nin muazzam bir de potansiyeli vardır." diyerek devam etti.

CEMAL ENGİNYURT SESSİZ KALMADI

Güler Sabancı'nın Türkiye ekonomisi övgüsüne İstanbul milletvekili Cemal Enginyurt sessiz kalamadı.

Enginyurt X hesabından;

Güler Sabancı: "Türkiye ekonomisi parlak bir geleceğe doğru ilerliyor." demiş. Hanımefendi doğru söylüyor. Ben hep demiyor muyum" Bu İktidar zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapıyor" Yürü be Güler abla! Kim tutar sizi. Ha! AKP'nin fakir savunucuları, siz hala bana sallayın." dedi.

whatsapp-image-2024-10-11-at-12-43-28-001.jpeg

Kaynak:halktv.com.tr