Cem Küçük Erdoğan'ın emekli maaşı ve asgari ücret planını duyurdu

Cem Küçük Erdoğan'ın emekli maaşı ve asgari ücret planını duyurdu
İtkidara yakın Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, emeklilerin 2025 maaş zammı için Erdoğan'ın yapacağı artışı yazdı.

Emekli maaşı ve asgari ücret zammı için geri sayım sürerken, iktidara yakın medya tarafından maaş artışları konusunda Erdoğan'ın inisiyatif kullanacağı duyuruluyor.

31 Mart yerel seçimlerinde Erdoğan ve AKP emeklilerden büyük darbe yemiş, Erdoğan ardından 2024'ü emekliler yılı ilan etmişti.

Ancak deyim yerindeyse emeklilerin açlıktan nefesi kokuyor.

"Emekliler bir buçuk iki yıldır iyi değiller. AK Parti bunun bedelini seçimde ödedi" diyen gazeteci Cem Küçük, emekli maaşlarında ekstra iyileştirme olacağını söyledi. Asgari ücrette işçi tarafının masaya getireceği oranın belli olduğu iddia edilirken; "Tayyip bey en az 5 puan artırır" açıklaması dikkat çekti.

assgari.jpg

"ERDOĞAN'IN SÜRPRİZİ EMEKLİLERE"

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asıl sürprizinin ise emeklilere olacağını iddia etti. Emeklilerin bir buçuk iki yıldır durumunun iyi olmadığını belirten Küçük "Cumhurbaşkanımızın emeklilere iyileştirme yapacağını düşünüyorum" diye yazdı.

asgari-ucret.jpg

"AKP BUNUN BEDELİNİ SEÇİMDE ÖDEDİ"

Emekliler arasında ekonomik durumunun kötülüğü nedeniyle, sandığa gitmeyenler ve muhalefete oy verenler olduğunu belirten Küçük, "AK Parti bunun bedelini seçimde ödedi" ifadelerine yer verdi.

Küçük şu ifadeleri kullandı;

"Şu anda bir öğretmen 48 bin TL alıyor. Emekli bir öğretmen 28 bin TL alıyor. Arada yüzde 70'lik bir fark var. Çalışan öğretmen tabi ki 48 bin TL alsın ama emekli öğretmen de en az bir 35 bin TL alsın ki sorun çözülsün. O yüzden emeklilere sayın Erdoğan'dan bir seyyanen zam veya bir iyileştirme bekliyorum."

Kaynak:Haber Merkezi