Herkes Rekoru Altından Bekliyordu! Rekor Başka Bir Madenden Geldi

Herkes Rekoru Altından Bekliyordu! Rekor Başka Bir Madenden Geldi
Altın ve gümüş, FED'in faiz indirimi beklentileri ve Orta Doğu gerilimiyle rekorlar kırarak yükseliyor. Uzmanlar, gümüşte potansiyel görüyor.

Altın ve gümüş, ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz indirimi beklentileriyle rekorlarını yenilemeye devam ediyor. İsrail'in İran Büyükelçiliğini hedef almasıyla Orta Doğu'daki gerilimin artması, altının yanı sıra gümüşün de yükselmesine neden oldu.

ONSLARCA ALTIN YENİ ZİRVEYE ULAŞTI

Bugün itibarıyla ons altın, 2,288 dolara kadar çıkarak tarihi zirvesini bir kez daha güncelledi. Ancak dolardaki geri çekilme nedeniyle gram altında rekor bir artış yaşanmadı. Yine de, gümüş yatırımcıları kazançlarını korudu.

GÜMÜŞ REKORLARINI TAZELİYOR

Ons gümüş, 26,55 dolar seviyesini görerek rekorunu bir kez daha tazeledi ve haftalık primini yüzde 7'nin üzerine çıkardı. Aynı momentum gram gümüşü de etkiledi ve sabaha karşı saatlerde 27,392 liraya kadar yükselerek tarihi zirvesini gördü.

EKONOMİSTLERİN YORUMU

Ekonomist Hatice Kolçak, ekonomik konjonktürde hava satış yönünde olsa da emtiaların pozitif ayrıştığını belirtti. Gümüşün 26 dolar sınırını aşmasını beklediğini ve bu seviyenin üzerinde kalmaya devam ettikçe 30 doları görebileceğini söyledi. Kolçak, gümüşteki potansiyelin açığa çıkacağını vurgulayarak, uzun vadeli pozisyonların kurulması gerektiğini önerdi.

ALTIN VE GÜMÜŞTE YÜKSELİŞ BEKLENİYOR

Değerli madenlerde yaşanan bu yükseliş trendi, yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Özellikle FED'in faiz indirimi beklentileri ve Orta Doğu'daki gerilimin artması, altın ve gümüş gibi güvenli limanlara olan talebi artırıyor. Bu durum, önümüzdeki dönemde de altın ve gümüş fiyatlarında yükselişin devam edebileceği şeklinde yorumlanıyor.

Etiketler :