Herkes Gaye Erkan'ı yerden yere vururken Cumhurbaşkanı Erdoğan bakın ne yaptı

Geçtiğimiz hafta gündeme bomba gibi düşen Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın ailesi ile ilgili iddialar, Türkiye'nin ekonomisini düzeltmesi umuduyla kolları sıvayan iki isim hakkında kafa karışıklığına neden olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'a verdiği destek, Türkiye ekonomisinin geleceği açısından önemli bir mesaj niteliği taşıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ı İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi karşılamaya giderken protokolde ön sıralarda yer vererek desteklediğini gösterdi.

Erdoğan, partisinin Ankara'daki ilçe belediye başkan adaylarını açıkladığı sırada yaptığı konuşmada da MB Başkanı Erkan ve Bakan Şimşek hakkındaki iddialara ilişkin kısa bir açıklama yaparak desteğini göstermişti. Erdoğan, MB'nin politikalarının sonuç vermesi nedeni ile bu iddiaları ortaya atarak kurumun yıpratılmaya çalışıldığını belirtmişti. İddiaların ise fitneciler tarafından bir bardak suda fırtına koparmak için uydurdukları dedikodular olduğunu söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu tavrı, Merkez Bankası Başkanı Erkan'ın görevine devam edeceğinin bir işareti olarak yorumlanıyor. Ancak, iddiaların doğru olup olmadığı konusunda henüz net bir bilgi yok.

Etiketler :