Her Köşe Başında Mantar Gibi Türemişti! Ünlü Scooter Firması İflas Etti

Her Köşe Başında Mantar Gibi Türemişti! Ünlü Scooter Firması İflas Etti
Son yıllarda dünya genelinde bir fenomen haline dönüşen scooter kiralama firmalarının öncüleri arasında yer alan Bird, ABD'de iflas başvurusunda bulundu.

Türkiye'de dahil olmak üzere birçok ülkede son yıllarda adeta salgınmış gibi büyüyen scooter kiralama firmaları gündemden düşmemeye devam ediyor.

Son olarak Fransa'da yapılan referandum ile Paris sokaklarında kullanılan scooterlar için kısıtlama getirilirken, benzer yasak iddiaları Türkiye'de en fazla scooter kullanılan şehir olan Kadıköy için de gündeme gelmişti.

Scooterların dolaşımda artış göstermesi, çok sayıda yeni start-up ortaya çıkarırken, piyasaları şoke eden haber ABD'den geldi.

bird3.jpgÜnlü scooter kiralama şirketi Bird, 2017 yılında eski Lyft ve Uber yöneticisi Travis VanderZanden tarafından kuruldu. Bird, Chapter 11 kapsamında iflas başvurusunda bulunurken, firmanın kullanımda olan bütün scooterlarının rakip firmalara satılacağı iddia edildi.

HİSSE İŞLEMLERİ ASKIYA ALINMIŞTI

New York Borsası, 2021 yılında halka arz edilen Bird'ün işlemlerini eylül ayı itibarıyla dondurma kararı almıştı.

Bird firmasının geçici CEO'su Michael Washinushi, yaptığı açıklamada "Kârlılık yolunda ilerleme kaydediyoruz ve bu yeniden yapılandırma yoluyla sermaye yapımızı doğru boyutlandırarak bu ilerlemeyi hızlandırmayı hedefliyoruz" dedi.

bird2.jpgBİR YILDA 114 MİLYON EURO ZARAR ETTİ

Bird geçtiğimiz aylarda yaptığı basın bilgilendirmesinde mali tablolarını kamuoyu ile paylaştı. 30 Eylül'e kadar olan dokuz aylık dönemde 73,4 milyon dolar net zarar ettiğini ve bu tarihte 10,2 milyon dolar kısıtlanmamış nakit ve eşdeğer varlığa sahip olduğunu belirten firma, geçen yıl 244,7 milyon dolar gelir ve 358,7 milyon dolar net zarar açıklamıştı.

Etiketler :