HDP'li Garo Paylan'dan 'enflasyon' yorumu: Bu işte bir oyun var

HDP'li Garo Paylan'dan 'enflasyon' yorumu: Bu işte bir oyun var
HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, açıklanan enflasyon rakamlarına farklı bir bakış açısı getirdi. Paylan; memur, emekçi ve emekli maaşlarının TÜİK rakamlarına göre arttığını işaret ederek, "Bu işte bir oyun var" dedi.

Açıklanan enflasyon rakamları tartışma yaratmaya devam ediyor. Bir yandan 23 Haziran sonrası peş peşe gelen zamlar hâlâ hafızalardayken, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak "Enflasyon düşüş trendini sürdürüyor" açıklamasında bulundu.

İktisatçı Mustafa Sönmez, ÖTV teşviklerinin sona ermesinin birçok zammın önünü açacağını belirtirken, yeni zamların kapıda olduğu uyarısında bulunmuştu.

GARO PAYLAN'DAN TEPKİ

Bugün açıklanan TÜİK verilerine göre haziran ayı enflasyon rakamlarına bir tepki de HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'dan geldi. Paylan; memur, emekçi ve emekli maaşlarının TÜİK rakamlarına göre arttığını işaret ederek, "Bu işte bir oyun var" dedi.

Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Bakan Albayrak'ın "Enflasyon düşüş trendinde" açıklamasına da tepki gösteren HDP'li vekil, şu ifadeleri kullandı:

"Damat Bey “enflasyon düşüyor” dedi. Oysa Halkın enflasyonu düşmüyor! Çarşıda, pazarda her şey ateş pahası.. Çaya, şekere, elektriğe, mazota gelen zamlara rağmen, TÜİK’e enflasyonu düşük göstererek; memura, emekliye, emekçiye yüzde 5 zam yapacaklar. Oyun büyük! İtiraz edelim.

Haziranda; Çaya yüzde 15, Şekere yüzde 16 zam geldi. Benzin, mazot defalarca zamlandı. Çarşıda, pazarda her şey ateş pahası... TÜİK Haziran enflasyonunu “sıfır” olarak açıkladı. Memur, emekli, emekçi maaşları TÜİK rakamlarına göre artıyor. Bu işte yine bir oyun var."

Etiketler :