Hafize Gaye Erkan'ın İstifası Sonrası Şok İddia... "Eğer Bu Yaşanırsa Borsa İstanbul Coşacak"

Hafize Gaye Erkan'ın İstifası Sonrası Şok İddia... "Eğer Bu Yaşanırsa Borsa İstanbul Coşacak"
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın istifasının yankıları devam ediyor. Erkan'dan boşalan koltuğa kimin geleceği merak konusu olurken, ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, belirttiği ismin göreve gelmesi halinde BIST100 endeksinin rekor kıracağını belirtti.

8 Haziran'da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığına getirilen Hafize Gaye Erkan, bir süredir kendisi ve ailesi hakkında ortaya atılan iddiaların ardından bu akşam istifa ettiğini duyurdu.

Erkan'ın istifası sonrası göreve kimin geleceği merak konusu olurken, ekonomi yorumları ile milyonlarca takipçisi bulunan Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan dikkat çeken bir paylaşım geldi.

"OSMAN AKÇAY GÖREVE GELİRSE BORSA İSTANBUL COŞAR"

Demirtaş, Erkan'dan boşalan koltuğa halihazırda PPK üyesi olarak görev yapan Dr. Osman Cevdet Akçay'ın gelmesi gerektiğini savunarak, aksi bir kararın çok büyük hata olacağını belirtti.

Bu paylaşımlarının ardından ekonomi yazarı Bora Özkent'in yapmış olduğu "Cevdet Akçay söylentileri doğru çıkarsa BIST coşar." gönderisini paylaşan Demirtaş, bu görüşe tamamen katıldığını belirtti.