Güler Sabancı bir kez daha ekonomiyi övdü. Cemal Enginyurt dayanamadı

Güler Sabancı bir kez daha ekonomiyi övdü. Cemal Enginyurt dayanamadı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın bakanlığı döneminde ekonomi yönetimini öve öve bitiremeyen Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı bu kez de Bakan Mehmet Şimşek'i övdü. Sabancı'nın açıklamalarına milletvekili Cemal Enginyurt "Yürü be Güler abla! Kim tutar sizi" diyerek yanıt verdi.

Sabancı Holding, Sermaye Piyasaları Günü başlığı altında konferans düzenledi. Konferansta konuşan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Türkiye ekonomisine ve geleceğine güven duyduğunu belirtti. Güler Sabancı bakanlığı döneminde Berat Albayrak'a olan güvenini de övgü dolu sözlerle dile getirmişti.

GÜLER SABANCI'DAN BİR KEZ DAHA EKONOMİ YÖNETİMİ ÖVGÜSÜ

CNBC-e'nin aktardığına göre Sabancı, "Ülke olarak zorlu bir dönemi geride bırakırken, atılan doğru adımlarla birlikte Türkiye ekonomisinin parlak bir geleceğe doğru ilerlediğine yürekten inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sabancı sözlerini "Diğer yandan, Türkiye'nin gelişmekte olan ülkelerden biri olduğunu unutmamak gerekir. Gelişmekte olan bir ülke olmak, mevcut küresel konjonktürde bazı zorlukları da beraberinde getirmektedir. Ama tüm bunların yanında Türkiye'nin muazzam bir de potansiyeli vardır." diyerek devam etti.

GÜLER SABANCI DAMAT ALBAYRAK'I BOŞUNA ÖVMEMİŞTİ

Aralarında Albayrak'a övgüler dizen Güler Sabancı'nın da olduğu, Akbank, Ak Sigorta gibi firmalarında olduğu şirketlerin vergi borçları silinmişti. Güler Sabancı'nın vergi borcunun yüzde 92,8'i Akbank'ın vergi borcunun yüzde 95.9'u, Ak Sigorta'nın yüzde 96,6'sı silinmişti.

CEMAL ENGİNYURT SESSİZ KALMADI

Güler Sabancı'nın Türkiye ekonomisi övgüsüne İstanbul milletvekili Cemal Enginyurt sessiz kalamadı.

Enginyurt X hesabından;

Güler Sabancı: "Türkiye ekonomisi parlak bir geleceğe doğru ilerliyor." demiş. Hanımefendi doğru söylüyor. Ben hep demiyor muyum" Bu İktidar zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapıyor" Yürü be Güler abla! Kim tutar sizi. Ha! AKP'nin fakir savunucuları, siz hala bana sallayın." dedi.

whatsapp-image-2024-10-11-at-12-06-12.jpeg

Kaynak:halktv.com.tr