Gram altın uçuşa geçti! 4 bin lirayı aştı

Türkiye bu sabah gözünü İmamoğlu'nun gözaltına alınması haberi ile açtı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu dahil 105 kişi evlerine düzenlenen baskınla gözaltına alınırken gazeteci İsmail Saymaz da evine giden polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Aynı zamanda CHP’li Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık da gözaltına alındı.
Yüzlerce kişi, sanatçılar ve İBB bürokratlarının gözaltına alınmasının ardından piyasalar adeta tepe taklak oldu.
BIST DEVRE KESTİ
BIST 100 endeksinde kayıpların yüzde 5'i aşması sonucu endekse bağlı devre kesici devreye girdi. KAP'a yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Saat 09:55:19 itibarıyla Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi Devreye girmiştir. Borsamız Pay Piyasasındaki tüm sıralarda, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında işlem gören pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasası Pay Repo Pazarı’nda işlemler geçici olarak durdurulmuştur."
Piyasada İmamoğlu depremi! Dolar 41 lirayı euro da 44 lirayı aştı
ALTIN REKOR ÜZERİNE REKOR KIRDI
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diploma krizi ve gözaltılar piyasaları sarstı. Dolar/TL 41,49, Euro/TL 44 seviyesine yükselerek rekor tazeledi.
Piyasalara operasyon depremi! Dolar, euro, altın fırladı
Zirveyi gören dolar önce 40 lira bandında sonra 38 lira bandına geriledi.
3 bin 587 liradan güne başlayan gram altın 4 bin 11 lirayı aşarak tarihi bir rekor kırdı. Gün içerisinde gerileyen altın fiyatları halen kırılmalar yaşamaya devam ediyor. Altının gramı an itibari ile 3 bin 781 liraya dayandı.