Gözler FED kararında! Dolar ve altın nasıl etkilenecek?

Gözler FED kararında! Dolar ve altın nasıl etkilenecek?
Piyasalar bu akşam gerçekleşecek FED toplantısını bekliyor. Toplantıdan çıkacak karar dünyayı yakından ilgilendirirken beklentiler 25 baz puan artacağı yönünde. İşte uzmandan dolar ve altın tahmini…

FED üyelerinin son dönem mesajları ve piyasa fiyatlaması bankanın politika faizinde 25 baz puan artış yapabileceğini gösteriyor. Konuyla ilgili milliyet.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Dinamik Yatırım Menkul Değerler Yönetim Kurulu Başkanı Ayşin Erdem, “Fed’in 25 baz puan faiz artışıyla %4,50’den %4,75 seviyesine yükselmesi bekleniyor” dedi.

'Risk iştahı açılacak'

Erdem, 25 baz puandan fazla bir artış olduğu takdirde piyasa hareketlerinin sertleşebileceğini ifade etti: “25 baz puan faiz artışı, piyasalarda yaklaşık 1 aydan beri fiyatlanıyor ve gerçekleşirse piyasalarda bir kar realizasyonu oluşabileceğini, 25 baz puandan fazla bir artışın olması durumunda ise piyasa hareketlerinin sertleşebileceğini düşünüyoruz. En iyimser senaryomuzda ise faiz artışı gerçekleşmemesi veya faiz indirimlerinin gelmesi; bu durumda ise piyasadaki risk iştahının açılacağını düşünüyoruz."

'Değerlendirme yapılacak'

Erdem, FED’in bu senenin ortasına doğru finansal verilerdeki bozulmalara ilişkin bir değerlendirme yapabileceğini dile getirerek şu tahminde bulundu:

“Fed, aslında faiz artırım patikasındaki mesajını hiç değiştirmedi. Bu mesaj ise gayet açık, enflasyon yüzde 2 hedefine varana kadar resesyon bile oluşsa faiz artırımına devam edilmeli. Biz bu mesajdan anca finansal normların bozulmasıyla vazgeçilebileceği görüşündeyiz. Faiz artış döngüsüne yüzde 5,50 – yüzde 5,75 aralığında bir ara vereceğini ve faiz artırım döngüsüne devam edip etmeme konusunda daha net bir adım atacağını düşünüyoruz.”

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :