Gana’ya yeni fabrika kurduğunu borsaya bildirdi! Aynı gün günlerdir komada olan işçisi öldü

Gana’ya yeni fabrika kurduğunu borsaya bildirdi! Aynı gün günlerdir komada olan işçisi öldü
Kocaeli'de Oba Makarna Fabrikasında büyük bir patlama meydana gelmiş, olay sonucu 1 işçi hayatını kaybetmiş, 30 işçi ise yaralanmıştı. Oba Makarna'nın Gana’ya fabrika kurma kararı aldığı, Cezayir’e ise 10 milyon dolarlık buğday sattığı gün, patlamada yaralanan işçilerden birisi hayatını kaybetti. Ölü sayısı 2'ye yükseldi.

Anadolu Otoyolu Hendek gişeleri mevkiinde faaliyet gösteren Oba Makarna fabrikasında 15 Eylül Pazar günü patlama meydana gelmişti.

Patlama sonucu 1 işçi hayatını kaybetmiş, 30 işçi ise yaralanmıştı.

oba.jpg

ÖLÜ SAYISI 2'YE YÜKSELDİ

Patlama sonucu yaralanan 30 kişi arasında yer alan işçilerden olan Eray Kızıldağ'ın (22) kaldırıldığı Kocaeli Şehir Hastanesi'ndeki tedavisi devam ediyordu. Kızıldağ'dan bugün acı haber geldi.

Kızıldağ, yaklaşık 20 gündür devam eden yaşam mücadelesini bugün kaybetti. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan 22 yaşındaki işçi hayatını kaybetti.

patlamada-hayatini-kaybeden-isci.jpeg
Eray Kızıldağ

İŞÇİNİN HAYATINI KAYBETTİĞİ GÜN İKİ YATIRIM

Oba Makarna, işçinin hayatını kaybetmeden saatler önce, Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklama ile yurt dışına ilişkin iki faliyetle ilgili bilgilendirmede bulundu.

Şirket tarafından yapılan ilk açıklamada, Gana'da makarna fabrikası kurmak için ön görüşmelere başlandığı belirtildi.

Oba Makarna, KAP açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Şirketimiz Oba Makarnacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş. ;WESTCO INVESTMENT LIMITED GHANA ile Gana'da Makarna Fabrikası yatırımı yapmak üzere ön görüşmelere başlamıştır.

Yapılması öngörülen bu yatırımla birlikte hem Gana pazarına satış yapılıp, hem de tüm Ecowas ülkelerine Gana'dan ihracat yapılacak olup, vergi avantajından faydalanılacaktır.

ECOWAS, kıtanın batısında bulunan Benin, Burkina Faso, Cabo Verde, Fildişi Sahili, Gambiya, Gana, Gine, Gine Bissau, Liberya, Mali, Nijer, Nijerya, Senegal, Sierra Leone ve Togo olmak üzere 15 ülkeden oluşmaktadır."

bugday.jpg

CEZAYİRE BUĞDAY SATIŞI

Oba Makarna tarafından yapılan bir diğer KAP açıklamasında ise Cezayir ile 11.2 milyon dolara ek olarak 9.9 milyon dolar tutarında buğday satış sözleşmesinin yapıldığı belirtildi.

Şirket tarafndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"24.09.2024 tarihinde Kap üzerinden duyurmuş olduğumuz Şirketimiz Oba Makarnacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş. 'nin Cezayir' e olan 11.2 milyon USD tutarındaki satışına ilave olarak 9.9 milyon USD tutarında buğday satış sözleşmesi yapılmış olup buğday satışı yüklemesi 1 hafta içinde tamamlanacaktır.

Önceki sözleşmelerle birlikte Cezayir ‘e toplam 20.2 milyon USD tutarında buğday satış sözleşmesi yapılmıştır.
Kamuoyunun bilgilerine sunarız."

Kaynak:Haber Merkezi