Flaş Gelişme! Ev Sahiplerine Büyük Şok. Sınırlama Getirildi, 15 Gün Süre Verildi

Flaş Gelişme! Ev Sahiplerine Büyük Şok. Sınırlama Getirildi, 15 Gün Süre Verildi
Avrupa Parlamentosu, Airbnb gibi kısa süreli ev kiralama platformlarına sınırlama getiren yasayı kabul etti. Yasa, konut piyasasındaki dengesizlikleri önlemeyi amaçlıyor.

Avrupa Parlamentosu, Airbnb ve benzeri platformlara kısa süreli ev kiralama faaliyetlerinde sınırlamalar getiren bir yasa tasarısını onayladı. Yasa, "tüketicileri sahte kısa vadeli kiralama tekliflerinden korurken, uzun vadeli kiralamaların azalması nedeniyle konut sektörü üzerinde oluşan baskıyı da azaltmayı" hedefliyor.

272389.webp

Yeni düzenlemeye göre, çevrimiçi kısa süreli konaklama kiralama hizmetlerinin artışıyla birlikte Avrupa Birliği genelinde bu alandaki düzenlemeler güçleniyor. AB'deki toplam turistik konaklamanın yüzde 25'i kısa süreli kiralama yoluyla gerçekleşiyor. Ancak bu durum, konut piyasasında yüksek fiyatlar, yerinden edilme ve aşırı turizm gibi sorunlara neden oluyor.

272150.jpg

Hollanda ve Fransa gibi ülkelerde, Airbnb gibi platformlar aracılığıyla kısa süreli kiralamalara yönelik katı kurallar getirilmeye başlandı. Örneğin, Hollanda'da ev sahiplerinin kısa süreli kiralaması yılda en fazla 30 günle sınırlandırıldı.

195920.webp

Yeni düzenleme, AB ülkelerinde kısa vadeli kiralama uygulamalarına ilişkin standart bir çerçeve oluşturmayı amaçlıyor. Bu düzenleme, Avrupa genelinde 2022'den itibaren yürürlüğe girecek ve ev sahiplerine, yetkililere ve ziyaretçilere net kurallar getirecek.

Etiketler :