Fenomen Yatırım Danışmanı Bu Kez Altın İçin Uyardı! "Tarihi Zirvedeki Büyük Direnci 4. Kez Test Ediyor"

Fenomen Yatırım Danışmanı Bu Kez Altın İçin Uyardı! "Tarihi Zirvedeki Büyük Direnci 4. Kez Test Ediyor"
Mert Başaran, altın fiyatlarının yükselmesinin hem dolar kuru hem de ons fiyatındaki artıştan kaynaklandığını belirtti. Dolar kurunun yükselmesi, altını ithal bir ürün haline getirerek fiyatını yukarı çekmektedir. Ons fiyatındaki artış ise global olarak altın fiyatlarının yükselmesine neden olmaktadır.

Tasarruf ve yatırım danışmanı Mert Başaran, altının tarihi zirvesine ulaşabileceği konusunda vatandaşları uyardı. Altın fiyatlarının yükseliş trendinde olduğunu ve yıl sonuna kadar bu trendin devam edebileceğini belirten Başaran, şu tavsiyelerde bulundu:

  • Altınla borç almaktan kaçının. Altın fiyatları yükseldikçe, altınla alınmış borçların geri ödenmesi de zorlaşacaktır.
  • Mevcut altın borçlarınızı kapatın. Mümkünse, altınla aldığınız borçları kapatarak yükselen faizlerden ve altın fiyatlarındaki dalgalanmalardan etkilenmeyin.
  • Altınınız varsa, mecbur değilseniz satmayın. Altın fiyatları yükselmeye devam ettikçe, elinizdeki altınların değeri de artacaktır.
  • Yatırım yapmadan önce araştırmanızı yapın. Altın yatırımı yapmadan önce, piyasa koşullarını ve altın fiyatlarını etkileyen faktörleri analiz edin.

Başaran'ın uyarıları göz önüne alındığında, altın yatırımı yapmak isteyenlerin dikkatli olması ve riskleri göz önünde bulundurması önemlidir. Yatırım yapmadan önce, piyasa koşullarını ve altın fiyatlarını etkileyen faktörleri analiz etmek ve uzmanlardan tavsiye almak faydalı olacaktır.