FED faiz kararı doları nasıl etkiler? FED faiz artırırsa dolar ne olur?

FED faiz kararı doları nasıl etkiler? FED faiz artırırsa dolar ne olur?
ABD Merkez Bankası (FED) haziran ayındaki toplantısında uzun süre devam eden faiz artırım serisini sonlandırmıştı. Bu defa ise ABD’den gelen enflasyon verileri ile faiz artırımına gideceği beklentisi oluştu. Bu gelişmeler ışığında yatırımcıların gözü yarınki FED toplantısına çevrilmiş durumda. FED faiz kararı doları nasıl etkiler? FED faiz artırırsa dolar ne olur?

ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararı için piyasaların bekleyişi devam ediyor. Temmuz ayı faiz kararını açıklayacak olan FED öncesinde, dolar, altın ve kripto para piyasasında oynaklık sürmeye devam ederken, yatırımcılar güvenli yatırım için FED'in faiz kararını bekliyor. Peki, FED faiz kararı doları nasıl etkiler? FED faiz artırırsa dolar ne olur?

ABD Merkez Bankası (FED) haziran ayındaki toplantısında uzun süre devam eden faiz artırım serisini sonlandırmıştı. Bu defa ise ABD’den gelen enflasyon verileri ile faiz artırımına gideceği beklentisi oluştu.

FED faiz artırırsa dolar ne olur?

FED faiz kararı 25 baz puan artırması yönünde olması bekleniyor. Finans kurumları FED'in mevcut sıkılaştırma döngüsü kapsamında son artırımı olacağını tahmin ediyor. FED faiz kararı, 25 ve 26 Temmuz'da gerçekleştirilecek toplantıların ardından açıklanacak. Son olarak, hazirandaki toplantısında politika faizini yüzde 5-5,25 aralığında sabit bırakan ABD Merkez Bankası’nın (FED) 26 Temmuz’daki para politikası toplantısında 25 baz puan faiz artışına gideceğine kesin gözüyle bakılıyor.

FED’in kararını faizi artırma yönünde kullanırsa doları güçlenmesi sürecek. Hali hazırda doların güç kaybettiği dönemlerde bile TL’deki değer kaybı nedeniyle TL/Dolar paritesi yükselmeye devam etmişti.

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?

FED’in 26 Temmuz Çarşamba günü açıklayacağı para politikası kararları ve FED Başkanı Jerome Powell’ın toplantı sonrası yapacağı sözle yönlendirmelerin yatırımcıların odağına yerleştiğini aktaran analistler, Banka’nın “şahin” adımlarına bu toplantı itibarıyla son verip vermeyeceğine ilişkin soru işaretlerinin varlığını koruduğunu söyledi.

FED faiz kararı 26 Temmuz 2023 Çarşamba günü TSİ ile saat 21:30'da açıklanacak.