Fatih Altaylı'dan Milyonlarca Asgari Ücretliyi Sevindirecek "Asgari Ücret" Yorumu

Fatih Altaylı'dan Milyonlarca Asgari Ücretliyi Sevindirecek "Asgari Ücret" Yorumu
Enflasyon artışı karşısında son iki yıldır uygulanan asgari ücret ara zammına hükümet bu kez sıcak bakmıyor. AKP'li Hamza Dağ'ın dün yaptığı bir açıklamada zam hazırlığının olmadığını dile getirmesi milyonlarca vatandaşın belini büktü. Konuya farklı bir yaklaşım da gazeteci Fatih Altaylı'dan geldi.

Asgari ücrete ara zam yapılmayacağı konusunda hükümet tarafından neredeyse son karar verilmiş gibi gözükse de milyonlarca çalışan, zam beklentisiyle yetkililerin açıklamalarını pür dikkat dinliyor.

Asgari ücret konusunda yorumlarına kulak verilen isimlerden biri de Fatih Altaylı. Usta gazeteci bir detayın altını çizerek hükümet tarafından asgari ücret adımı geleceğini öne sürdü. İşte konunun detayları…

ASGARİ ÜCRETTE ERKEN SEÇİM DETAYI

Altaylı, AK Parti kanadından gelen “zam yapılmayacak” açıklamalarına karşın, ‘erken seçim’ detayından ötürü zammın gündeme geleceğini ve iyileştirme yapılacağını düşündüğünü söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asgari ücret hamlesinde bulunacağını söyleyen Altaylı, “Bu asgari ücretle sene sonu mümkün değil. Asgari ücrete zam yapmamak AK Parti'de erken seçim baskısı yaratır.” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Fatih Altaylı, asgari ücret konusundaki tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı. Altaylı, asgari ücret beklentisini şu sözlerle vurguladı:

“Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, asgari ücret için çalışmamız yok dedi ama daha önce de benzer şeyler söyleyip asgari ücrete zam yapmışlardı. Burada herkesin bildiği bir realiteden bahsedeyim AK Parti'de Hamza Dağ'ın Mahmut Ova'nın X'in Y'nin bir önemi yok. Orada bir kişi var bunu da Ömer Çelik net şekilde söyledi: Siyasi irade!”

Asgari ücret kararının, sadece AK Parti’nin siyasi iradesi olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çıkacağını söyleyen Altaylı, sadece Cumhurbaşkanının siyasi planlaması ve anketler sonucu asgari ücretin yapılabileceğinin altını çizdi.