Fatih Altaylı'dan Emeklilere Büyük Sürpriz! Ek Zammın Rakamını ve Net Tarihini Açıkladı

Fatih Altaylı'dan Emeklilere Büyük Sürpriz! Ek Zammın Rakamını ve Net Tarihini Açıkladı
Memur emeklilerinin ardından SSK ve Bağ-Kur için de zam oranını yüzde 49.25'e yükselten hükümet, en düşük emekli maaşını ise yalnızca 10 bin lira ile sınırladı. İktidarın yerel seçimleri kazanmak için kesenin ağzını daha da açacağı konuşuluyor. Emeklilere seçim öncesi yeni zam gündemde. Gazeteci Fatih Altaylı oran ve rakam verdi.

Emekli maaşı zammı düzenlemesi Meclis’ten geçti. Ek zam ile en düşük emekli maaşı 10 bin lira olduğu zam oranı memur, SSK ve Bağ-kur emeklisi için yüzde 49,25’e eşitlendi.

Milyonlar seçim öncesi emekliye ek zam gelir mi? diye merak ederken seçim öncesi iddialara bir yenisi daha eklendi. Fatih Altaylı emekli maaşı ek zam için hem tarihi hem de oranı açıkladı. ‘Seçim yaklaştıkça emeklilere zam üstüne zam gelme ihtimali çok kuvvetli’ dedi.

emekli.jpg

Ek zam ile SSK Bağ-Kur emekli maaşı zammı yüzde 49,25’e çıkarıldı, en düşük emekli maaşı 7500 liradan 10 bin liraya yükseldi.

Gazeteci Fatih Altaylı ‘Seçim yaklaştıkça emeklilere zam üstüne zam gelme ihtimali çok kuvvetli’ dedi.

kidem-tazminati20.jpg

Yüzde 49,25’lik zammın ve en düşük emekli maaşının 10 bin lira olmasının emekliler arasında yetersiz bulunduğunu vurglayan Fatih Altaylı şunları dile getirdi:

“Emekliler arasında bir keyifsizlik olduğu, emeklilerin bazılarının kızgın olduğu falan muhakkak rapor ediliyor.

Ve seçimi kazanmak için onlara gerekirse seçime 1 hafta kala yüzde 30 yüzde 40 zam daha yapılabilir yani. Hiç kuşkunuz olmasın.

Merkezi hükümete sahip olmanın avantajı bu. Seçim ekonomisi uygulayabiliyorsun. İster yerel, ister genel, ister Cumhurbaşkanlığı olsun. Bunu uygulama şansları var.”

Etiketler :