150 bin TL Faizsiz 48 Ay Vade! Yarın başlıyor bu şartları karşılayan başvurabilir!

150 bin TL Faizsiz 48 Ay Vade! Yarın başlıyor bu şartları karşılayan başvurabilir!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, faizsiz evlilik kredisinin şartlarını açıkladı. Başvuru ve şartlar hakkında bilgiler şu şekilde:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, faizsiz evlilik kredisinin şartlarını açıkladı. Başvuruların 15 Şubat'ta başlayacağını duyuran Bakan, başvuruların Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı internet sitesinden alınacağını belirtti. İlk etapta Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki gençlerin başvurularının alınacağını ifade etti.

Başvuruda bulunacak gençlerin 18-29 yaş arasında olmaları gerektiğini vurgulayan Bakan Göktaş, ayrıca çiftlerin gelir toplamının brüt 2 asgari ücreti aşmaması şartını getirdi.

Başvuruların değerlendirilmesi için çiftlerin resmi nikah gününe en az 2 ay en fazla 6 ay süre kalmış olması gerektiğini belirtti. Programdan yararlanacak gençlerin Bakanlığın evlilik öncesi ve sonrasındaki eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmeleri gerektiğini ifade etti.

Ayrıca, ekonomik destek kısmında başvurusu onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli, 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacağını söyledi.

Etiketler :