Ev sahibi bunu da yaptı: TÜFE yetmedi, kira artışını bakın neye bağladı!

Ev sahibi bunu da yaptı: TÜFE yetmedi, kira artışını bakın neye bağladı!
Ankara'da bir ev sahibinin kira artışındaki uyguladığı metot şaşkına çevirdi. Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, odaya ulaşan kira sözleşmesini paylaştı.

Kirada yüzde 25 sınırının temmuz ayında yürürlükten kalkmasıyla birlikte kira artışı yıllık Tüketici Fiyatları Endeksi'ne (TÜFE) göre belirleniyor.

Yıllık TÜFE yüzde 65 oranında seyrediyor. Bir ev sahibi ise kira artışı için gram altındaki artışı baz aldı.
Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Altındağ'da bir ev sahibinin kira sözleşmesindeki kira artış oranını gram altın olarak belirlediğini aktardı.

kira-altin.jpg

ATEM Başkanı Hakan Akçam, odalarına ulaşan bilgiye gire Altındağ ilçesinde bir ev sahibinin kira artış oranını TÜFE yerine gram altın üzerinden belirlediğini ifade etti.

Kira kontratının kendilerine ulaştığını ifade eden Akçam, “Ev sahibi kira bedelini her ay 7 gram altın olarak belirlemiş. Bu yöntem kafa karışıklığına neden olunca kira artırımında gram altının artış oranının baz alınacağını kiracısına belirtmiş ve o şekilde anlaşmışlar” dedi.

Akçam "Ev sahibiyle bizzat görüştük. Kirayı temin etme ve kiraya zam yapmaya dair uyguladığı metot açıkçası bizi de şaşırttı” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi