Sonunda bu da oldu! 5 kişi 1 eve girecek

Sonunda bu da oldu! 5 kişi 1 eve girecek
Kredi ile ev almanın zorlaştığı bu günlerde bir kamu bankası ortak konut kredisi kampanyasına başladı. Peki ortak konut kredisi kampanyasının detayları neler olacak? Aylık taksitler ne kadar? Kaç kişi yararlanabilecek? Detaylar haberimizde...

Son zamanlarda kredi ile konut alımı hayli zor süreçlerden geçiyor. Yüksek faiz ve sınırlı kredi kullanımı nedeniyle ev kredisi almak bir hayli zorlaştı. Bu konu hakkında bir kamu bankası ortak konut kredisi kampanyası başlattı.

Ev almak isteyenler dikkat: Ortak konut kredisi dönemi başladı! Aylık taksitleri ne kadar? - Sayfa 12

ORTAK KONUT KREDİSİNİN DETAYLARI NELER

Ortak konut kredisinden en az 2, en fazla 5 kişinin bir araya gelerek kampanyadan faydalanabiliyor. Hisseli konut alınan bu modelde ortakların hepsinin kredi çekme şartı yok, bazıları kredi bazıları da nakit ile iş yapabilir. Burada önemli olan herkesin çektiği kredi tutarını ödeyebilecek maddi durumda olması ve konutların SPK lisanslı firmalar tarafından kontrol edilmesi oluyor.

Ev almak isteyenler dikkat: Ortak konut kredisi dönemi başladı! Aylık taksitleri ne kadar? - Sayfa 11

ORTAK KONUT KREDİSİ FAİZLERİ NASIL BELİRLENİYOR?

Bu alımlarda konut hisseli bir konut haline dönüyor. Tapu ise hisseli bir tapu olmuş oluyor. Krediler SPK tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlarla değerlendirilip BDDK tarafından belirlenen sınırlara uyularak işlem yapılıyor.

Ev almak isteyenler dikkat: Ortak konut kredisi dönemi başladı! Aylık taksitleri ne kadar? - Sayfa 8

ORTAK KONUT KREDİSİ'NDE KİM NE KADAR ÖDEYECEK?

Bir örnek verecek olursak, örneğin 2 milyon lira tutarında bir ev kredisi kullandırılsa aylık yüzde 3,49 faiz oranı ile 120 ay vadeli aylık 70 Bin 956 tl ödeme olacaktır. Bu ödeme hissesi olan kişiler arasında bölüşülerek ödenecek.

Ev almak isteyenler dikkat: Ortak konut kredisi dönemi başladı! Aylık taksitleri ne kadar? - Sayfa 3

PAY SAHİPLERİNDEN BİRİ ÖDEYEMEZSE NE OLACAK?

Eğer ortak konut kredisi çekilip taraflardan biri ödemeyi yapamazsa diğer ortakların bu ödemeyi tamamlaması gerekiyor. Bu da kredi skorlarını olumsuz yönde etkiliyor.