Et kralı da iflasın pençesinde! Böyle giderse parası olan da alamayacak

Et kralı da iflasın pençesinde! Böyle giderse parası olan da alamayacak
Tekstil, inşaat, sanayi derken gıda sektörüne de sıçrayan krizle et kralı da iflasın pençesinde! Türkiye'nin önemli et üreticilerinden Seret ve şirket ortağı Servet Bekar'a iflas koruması verilirken sektörde alarm zillerii çalıyor. Vatandaş et almaktan git gide uzaklaşırken böyle giderse parası olan da alamayacak...

İnşaattan tekstile, hizmet sektöründen sanayiye kadar çok sayıda kokordato ilanı ve iflas haberi her gün duyurulurken gıda sektörü de dar boğaza girdi.

Türkiye'nin önde gelen et firması da konkordato talebinde bulunurken mahkeme firma ve sahibi hakkkında kararını verdi.

et-krali-da-iflasin-pencesinde-boyle-giderse-parasi-olan-da-alamayacak-4.jpg

ET KRALI DA İFLASIN PENÇESİNDE!

Türkiye'de et ve gıda sektörünün köklü firmalarından Seret Et ve Gıda, mali darboğazı aşabilmek amacıyla konkordato talebinde bulundu.

et-krali-da-iflasin-pencesinde-boyle-giderse-parasi-olan-da-alamayacak-2.jpg

Başvuruyu kabul eden İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, şirket ve ortağı Servet Bekar için 1 yıl süreyle kesin mühlet verilmesine hükmetti.

et-krali-da-iflasin-pencesinde-boyle-giderse-parasi-olan-da-alamayacak-5.jpg

Mahkeme aynı zamanda şirketin mali gidişatını ve konkordato sürecini takip eden konkordato komiser heyetinin görevine devam etmesine de karar verdi. Mahkemenin kararıyla birlikte şirket, bir yıl boyunca icra takiplerinden korunacak ve faaliyetlerine yasal güvence altında devam edebilecek.

et-krali-da-iflasin-pencesinde-boyle-giderse-parasi-olan-da-alamayacak-3.jpg

BÖYLE GİDERSE PARASI OLAN DA ALAMAYACAK

Gıda sektörü de diğer sektörlerde olduğu gibi alarm vermeye başlarken satış fiyatı ile cep yakan et, artan maliyetlerle üreticileri de zora soktu.

et-krali-da-iflasin-pencesinde-boyle-giderse-parasi-olan-da-alamayacak-6.jpg

Farklı sektörlerden çok sayıda firmadan konkordato ilanları peş peşe gelirken et sektöründe durum şu şekilde:

Doğadan Gelen Yusuf Et

Bu arada et ve gıda sektöründe konkordatolar son günlerde artmaya başladı. Daha önce de Marmara ve Bursa'nın önemli oyuncularından Yusuf Et, konkordato ilan etmişti.

Ankara Batı Asliye Ticaret Mahkemesi; Doğadan Gelen Yusuf Et Ürünleri ve şirket ortağı Ramazan Tosun için 3 aylık geçici mühlet kararı vermişti.

Gülhanlar Güven Gıda

Geçen hafta da Alanya'da otel ve restoranlara ürün tedarik eden Gülhanlar Güven Gıda, ekonomik problemlerden dolayı konkordato talebinde bulunmuştu.

Bu şirkete de üç aylık geçici konkordato verilmesine hükmedilmişti.

Çiloğlu Gıda

Türkiye'nin ihracatçı firmaları arasında yer alan Çiloğlu Gıda da, mali sıkıntılar nedeniyle konkordato ilan etmişti.

Şirket ortaklarının da dahil olduğu konkordato başvurusunda İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nden 1 yıllık kesin mühlet kararı çıkmıştı.

Kaynak:Halk TV Ekonomi Servisi