Erdoğan'dan enflasyon değerlendirmesi: Üretim tarafında işler iyi gidiyor

Erdoğan'dan enflasyon değerlendirmesi: Üretim tarafında işler iyi gidiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, fahiş fiyat sorununun küresel bir sorun olduğunu savunarak "Türkiye siyasi olarak, yakın tarihin en itibarlı konumundadır. Ekonomide de hamdolsun üretim tarafında işler gayet iyi gidiyor. Enflasyonun da boynunu kırdığımızda artık hedeflerimize ulaşmamızın önünde hiçbir engel kalmayacaktır" açıklamasında bulundu.

Kemer – Kumluca Yolu ‘Phaselis Tüneli’ hizmete giriyor. Açılış törenine Dolmabahçe ofisinden, videokonferans yöntemi ile katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı açıklamalarda bulundu. Erdoğan, dünyanın her yerinde yaşanan sorunların sadece Türkiye'de yaşanıyormuş gibi lanse edildiğini söyleyerek "Milletimden, çoğu mevsimsel etkilerden kaynaklanan artışları felaket tellallığına dökenlere itibar etmemelerini istiyorum. Türkiye siyasi olarak, yakın tarihin en itibarlı konumundadır. Ekonomide de hamdolsun üretim tarafında işler gayet iyi gidiyor. Enflasyonun da boynunu kırdığımızda artık hedeflerimize ulaşmamızın önünde hiçbir engel kalmayacaktır" dedi.

'Diğer ülkelerin çeyrek asırda bitiremeyecekleri işleri çoktan bitirdik'

Cumhurbaşkanının konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Kumluca, Kemer gibi ilçelerimizin Antalya şehir merkezi ile ulaşımları daha hızlı ve daha güvenli hale gelecektir.

Türkiye'nin son 20 yılda gerçekleştirdiği büyük kalkınma hamlesi sayesinde, Cumhuriyetin tamamında yapılanların 5 katı 10 katı hizmete kavuşmuştur. İftihar edilecek alanların başında ulaştırma gelmektedir. Yurdun dört bir tarafını yeniden inşa ettiğimiz, geliştirdiğimiz yollarla, hava alanlarıyla donattık.


Diğer ülkelerin bugün başlasalar çeyrek asırda bitiremeyecekleri işleri biz çoktan bitirdik. Bu avantajı en güzel şekilde kullanarak, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına getirmeye kararlıyız. Hep söylediğimiz gibi bizim en büyük gücümüz milletimizin birliğidir. Hep birlikte 2023 hedeflerimize odaklanır, 2053 vizyonuna sarılırsak önümüzde durabilecek hiçbir güç yoktur.

'Türkiye yakın tarihinin en itibarlı konumunda'

Ekonomik zorluklar üzerinden milletimizin moralini bozacak, siyasi mühendislik hesaplarıyla ülkenin rotasını değiştirecek her türlü oyunu sergiliyorlar. Tüm dünyada yaşanan sıkıntıları sanki sadece Türkiye'de yaşanıyormuş gibi gösteriyorlar. Yaşanan fahiş fiyat artışları tüm dünyanın ortak sorunudur. Milletimden, çoğu mevsimsel etkilerden kaynaklanan artışları felaket tellallığına dökenlere itibar etmemelerini istiyorum. Türkiye siyasi olarak, yakın tarihin en itibarlı konumundadır. Ekonomide de hamdolsun üretim tarafında işler gayet iyi gidiyor. Enflasyonun da boynunu kırdığımızda artık hedeflerimize ulaşmamızın önünde hiçbir engel kalmayacaktır. Açılışını yaptığımız her eseri bu doğrulta atılan bir adım olarak görüyorum."