Erdoğan Emekliyi Suçlu Mu İlan Edecek? Çok Konuşulacak AKP Kulisi!

En düşük emekli maaşının ne kadar olacağı sorusu merak ediliyor. İdeapolitik Enstitü Direktörü Doç. Dr. Can Kakışım, Halk TV'de yayınlanan Sinem Fıstıkoğlu ile Sansürsüz programında çok konuşulacak AKP kulisi aktardı.

Enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte, emekli maaşlarında yapılacak zam oranları da merak konusu oldu. SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için yüzde 24.73, emekli memurlar ve memurlar için ise yüzde 19.31 oranında zam yapılması resmi olarak netleşti.

Ancak asıl merak edilen konu, en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı. Kulislerde konuşulan bilgilere göre, 10 bin lira emekli maaşı alan yaklaşık 1.8 milyon emekli için en düşük emekli maaşının 12 bin liranın üzerine çıkarılması gündemde.

İdeapolitik Enstitü Direktörü Doç. Dr. Can Kakışım, Halk TV'de yayınlanan Sinem Fıstıkoğlu ile Sansürsüz programında çok konuşulacak AKP kulisi aktardı.

Kakışım, şunları söyledi:

"AK Partililer de son dönemde şöyle bir tavır görüyorum. Emeklilerin Türkiye'deki şu an ekonomide yaşanan zorlukların müsebbibi olarak gösterecekler. AK Parti safların yoğun şekilde duymaya başlıyoruz '40 yaşında insan emekli mi olur' diye. türkiye'de sizin ayrattığınız talan ekonomisi olmasa o insanları kolaylıkla finanse edebilirsiniz.

Emekliler üzerinde hem bu insanları bu işin sorumlusu olarak gösterip bunu da sonra CHP'ye dayandıracaklar. Şu anda gördüğüm kadarıyla bu işin başındalar. 'Emeklilerin suçu yok CHP'nin yaptığı bir şeydi' durumuna getirecekler.

Zam yapıyorsunuz, adam hâlâ 10 bin TL almaya devam ediyor. AK Parti hep belirli kişileri belirli grupları hedef olarak gösterecek. Onların arasındaki zıtlıktan yararlanmaya çalışacaklar. Mesela son dönemde öğretmenlere nefret dolu söylem duymaya başlıyorum. İnsanlar özlük hakları için eylem yapıyor, o insanlar suçlu tutuluyor.

Gerçek sorumluya değil hep halkı birbirine yönlendirme çalışması var AKP'nin."

can-kakisim.png

Kaynak:halktv.com.tr