En Düşük Emekli Maaşı O Rakama Çıkacak!

En Düşük Emekli Maaşı O Rakama Çıkacak!
SGK Uzmanı İsa Karakaş, emekliler için sevindirici haberleri paylaşarak tüm emekli maaşlarında yapılacak zamları duyurdu.

Milyonlarca emeklinin beklediği maaş zamları için enflasyon oranları belirlenmişti. SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 24,73 oranında zam alacakken, memur emeklilerine ise yüzde 19,31 zam yapılacak. Ayrıca, kök maaş konusundaki sorun nedeniyle 1.8 milyon emeklinin en düşük maaşlarına seyyanen bir artış yapılacak.

Ocak ayında memurların aldığı zam oranına eşitlenen emekli maaşları, en düşük emekli aylığını değiştirmemişti ve hala 10 bin TL seviyesinde bulunuyor.

SGK Uzmanı İsa Karakaş ‘gözünüz aydın’ diyerek açıkladı ‘Tüm emeklinin maaş zammı baştan aşağı değişti’ 6

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI O RAKAMA ÇIKACAK

Temmuz ayında kök maaşta yaşanan sorunlarla ilgili olarak ise iktidar tarafından en düşük aylıkları düşük kalan emekliler için bir harekete geçildi. Kulis bilgilerine göre en düşük emekli maaşı için 12 bin TL rakamı konuşuluyor.

Ancak bu düzenleme, kök maaşı 10 bin TL ve üzerinde olan emekliler tarafından da aynı oranda zammı talep ediyor.

SGK Uzmanı İsa Karakaş, emeklilere sevindirici haberler verirken detayları da açıkladı. Karakaş'a göre, 5 bin 230 TL kök maaş alan bir emekli yüzde 24,73 oranında zam alarak yeni maaşı 6 bin 523 TL'ye ulaşacak.

Hazine desteğiyle birlikte ise bu miktar 10 bin 753 TL'yi bulacak. İktidarın, 8 bin 23 TL ve altındaki kök aylıklarına yapacağı iyileştirmenin ise 12 bin TL seviyesine getirilmesi planlanıyor.

Ancak en düşük emekli maaşında yapılacak düzenlemenin bu şekilde kalmasını beklemeyen Karakaş, daha adil bir yaklaşım için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın harekete geçebileceğini belirtti.

SGK Uzmanı İsa Karakaş ‘gözünüz aydın’ diyerek açıkladı ‘Tüm emeklinin maaş zammı baştan aşağı değişti’ 4