Emekliye Zamda Son Dakika Kulisi: Şimşek Bu Rakama Onay Verdi, Erdoğan'ın Masasına Gidiyor

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşıyla ilgili rakamın hafta başında netleşeceğini söyledi, kulisler kaynadı. İktidara yakın medyaya yansıyanlara göre Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, rakama onay verdi. Son söz Erdoğan'da.

Emekli maaşı hesaplaması yaklaşık 1.8 milyon emekli için devam ederken, AKP Grup Başkanvekili Abdullah Güler, en düşük emekli maaşına yapılacak zamla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Güler, "Önümüzdeki hafta başında açıklama yapacağız" diyerek, sürecin tamamlanmak üzere olduğunun sinyalini verdi. Bu açıklamanın ardından gözler yeniden Ankara'ya çevrildi.

Peki, en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekliye ek zamda son durum ne? Ankara kulislerinde öne çıkan iddialara göre, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in en düşük emekli aylığı için 12 bin TL’yi onayladığı ve bu rakamın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacağı belirtiliyor.

500 TL İLE 500 BİN KİŞİ

TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik’in aktardığı bilgilere göre, masada daha önce üç seçenek bulunuyordu, ancak bu seçenekler ikiye indirildi. Atik, "Bu iş haftaya çözülür. Toplantı aslında daha önce yapılmış. Programa gelmeden önce de konuştum. Aslında bu iş bitti. Emeklilere artış yapılacak. İki seçenek haline getirildi. En düşük emekli aylığı 12 bin TL veya 12 bin 500 TL'ye çıkarılacak. 12 bin olan seçenekten 3,2 milyon emekli faydalanacak, diğerinden ise 3,7 milyon emekli faydalanacak" dedi.

Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan ise canlı yayında dikkat çeken bir iddiada bulundu. Burhan, aldığı kulis bilgilerini paylaşarak, "Emekli maaşı konusuyla ilgili hem AK Parti ile hem de bakanlık kaynakları ile görüştüm. En düşük emekli maaşının 12 bin TL olması noktasında uygun bulduklarını belirttiler. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ekonomi yönetimi rakamı onayladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak ve açıklanacak” ifadelerini kullandı.