Emekliye Yapılacak Zamdan EYT'liler Yararlanacak Mı?

Emekliye Yapılacak Zamdan EYT'liler Yararlanacak Mı?
Emekliye yapılması düşünülen ek zamdan, henüz dilekçesini vermemiş EYT'lilerin yararlarıp yararlanamayacağı merak ediliyor. Habertürk yazarı ahmet Kıvanç, bu konuda kendisine gelen soruları yanıtladı.

Habertürk yazarı Ahmet Kıvanç, emekliye yapılacak olası ek zamla ilgili gelen soruları yanıtladı.

para-vergi.jpg

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) kapsamında 2023 yılında yaklaşık 2 milyon kişi emekli olurken, 2024 yılında da çok sayıda kişinin emekli olması bekleniyor. Bu yıl emeklilik dilekçesi veren veya önümüzdeki günlerde verecek EYT'liler SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine yapılacak olası ek zamdan yararlanıp yararlanamayacaklarını merak ediyor.

paraa.jpg

- Emeklilere verilmesi öngörülen ilave zamdan, henüz dilekçesini vermemiş EYT'li faydalanacak mı?

Ocak ayında emekli aylıklarına yapılacak ilave zamdan geçen yıl emekli olanların tamamı yararlanacak. EYT’liler dahil olmak üzere emeklilik dilekçesini 1 Ocak’tan bu yana vermiş veya önümüzdeki dönemde verecek olanların tamamı da olası ek zamdan aynen yararlanacak.

para.jpg

Emeklilik dilekçesinin ilave zam kararından önce veya sonra verilmesinin önemi yok. Bu yıl içinde emekli olan tüm SSK ve BAĞ-KUR’lular ocak ayında emekli aylıklarına yapılacak zamlardan yararlanabilecek.

Etiketler :