Emekliye Ek Zam! En Düşük Emekli Maaşı İçin Tarih ve Rakam Belli Oldu

Emekliye Ek Zam! En Düşük Emekli Maaşı İçin Tarih ve Rakam Belli Oldu
Milyonlarca emeklinin merakla beklediği ek zam için tarih ve rakam verildi! Emekli maaşlarına yapılacak zam oranı ve yeni taban aylık miktarı konusunda çalışmalar tamamlandı. Rakamlar bu akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, "Yarın vergi düzenlemesiyle birlikte TBMM Başkanlığı'na arz etmeyi düşünüyoruz" dedi.

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı ek zamla ilgili açıklanacak son dakika gelişmelerinde. Çalışmalar büyük ölçüde tamamlanırken flaş gelişme yaşandı. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler rakamın bu akşam Erdoğan'a sunulacağını belirtti.

emekli-zammi-ne-kadar-olacak-iste-10-farkli-senaryo-4-001.jpg

BU AKŞAM ERDOĞAN'A SUNULACAK

Güler, şunları söyledi:

"Geçen hafta da malum kanun teklifini sunarken de söylemiştik. Bu hafta sonu Cevdet Yılmaz Bey'in başkanlığında bir değerlendirme yaptık. Bakanlıklarımızın etki analizlerini aldık. Onlar üzerine çalıştık. Emeklilik sistemimize getireceği yük, bütçe karşılığı... Bununla ilgili analizleri toparladık. Ortaya bazı rakamlar çıktı. Bu akşam Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz. Yarın vergi düzenlemesiyle birlikte TBMM Başkanlığı'na arz etmeyi düşünüyoruz. Bu akşam netleşeceğini ifade edebilirim rakamın. Bazı alternatifler var çünkü."

Yarın (16 Temmuz Salı) TBMM'ye vergi düzenlemelerini içeren yasa teklifinin sunulması beklenirken emekliye dair karar da açıklanacak.

erdogan-2.jpg

RAKAM VERİLDİ

Yapılan kapsamlı çalışmalar sonucunda, en düşük emekli maaşının 12 bin TL olarak belirlenmesi üzerinde duruluyor.