Emekliye Darbe Vuran Vurana: AKP'nin 'Zam' Oyununa Çok Şaşıracaksınız!

Akaryakıt zammı 20 Haziran'da yapılacaktı. Zam 25 Haziran'a ertelendi. Benzine 2 lira, motorine 1 lira 68 kuruş zam yapıldı.

Temmuz ayında milyonlarca çalışan asgari ücrete ara zam bekliyor. Dört kişilik bir memur ailesinin sağlıklı beslenmesi için aylık harcaması gereken tutar 25,374 TL. Bu tutar, temel gıda ve sağlık ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli asgari miktar olarak hesaplanmış.

Halktv programcısı Ekrem Açıkel, "Halkın Haberi'nde emekli ve memurlara kötü haber verdi. Açıkel akaryakıt zammının neden ertelendiğini sorgulayarak şunları kaydetti:

Akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlar, 25 Haziran'da devreye girdi. Benzine 2 lira, motorine ise 1 lira 68 kuruş zam yapıldı. Bu değişiklikler, enflasyon hesaplamalarına göre önemli bir tarihe denk getirildi.

ZAM TARİHİ DEĞİŞTİ

Akaryakıt zammı normalde 20 Haziran'da yapılacaktı. Ancak bu zam, 25 Haziran'a ertelendi. Benzin fiyatları 2 lira, motorin fiyatları ise 1 lira 68 kuruş arttı.

whatsapp-gorsel-2024-06-26-saat-15-51-35-d3c228c5.jpg

NEDEN 25 HAZİRAN SEÇİLDİ?

Her ayın 25'i, enflasyon hesaplamaları için kritik bir gün. Mal ve hizmetlere yapılan zamlar, bu tarihte enflasyona yansıyor. Son akaryakıt zammı, Temmuz enflasyonuna etki edecek. Böylece, emekli ve memur zamlarına etkisi engellendi.

KİM KAZANDI, KİM KAYBETTİ?

Bu tarihin seçilmesiyle, Temmuz'daki enflasyon verileri daha düşük görünecek. Ancak, bu durum vatandaşın cebine yansıyacak. Ekonomistler, bu stratejinin kısa vadeli çözüm olduğunu belirtiyor.

285331.jpg

Bu zamlar, ekonomik planlamalar ve enflasyon verileri dikkate alınarak yapılmış görünüyor. Ancak, bu stratejilerin uzun vadeli etkileri tartışma konusu olmaya devam ediyor.