Emeklilerin İsyanı: Lokantalarda 50-60 Bin Lira Hesap Ödüyorlar, Biz Evden Çıkamıyoruz

Sumbas'ta emekliler ekonomik zorluklar nedeniyle bayramı buruk geçirdi. Emekliler geçinmekte zorlanıyor. Kurbanlıklarını bile taksitle alıyorlar.

Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde emekliler, Kurban Bayramı'nı ekonomik sıkıntılar nedeniyle buruk geçirdi. Çoğu emekli çocuklarının yardımlarıyla ayakta kalıyor. Bayramda kurbanlıklarını bile taksitle almak zorunda kaldılar.

Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde yaşayan emekliler, ekonomik sıkıntılar nedeniyle Kurban Bayramı'nı buruk geçirdi. Çoğu emekli, çocuklarının yardımlarıyla geçinmeye çalışırken, bazıları ise kurbanlıklarını taksitle aldı. İlçedeki emekliler, artan hayat pahalılığı ve yetersiz maaşlar nedeniyle geçim mücadelesi veriyor.

"BAYRAMI EVDE GEÇİRİYORUZ"

Emekli Müttalip Karslıoğlu, Kurban Bayramı'nı buruk geçirdiğini belirtti. Karslıoğlu, "Emekliyim, 10 bin 800 lira maaş alıyorum. Bayramda hiçbir yere gidemedik. Para yetmiyor, nasıl geçinelim? Çay 160 lira, şeker 45 lira. 50 kilogram kurbanlık aldık, onu da üç taksitle aldık. En lüks yemekleri yiyorlar, bir lokantaya gittiklerinde 50-60 bin lira para veriyorlar. Biz ise evden dışarı çıkamıyoruz. Evin içinde kalıyoruz. Yevmiyeye gidemiyorsun, 'sigortadan emeklisin' diyorlar. Milletvekilleri 120 bin lira aylık alıyor. Bir ay milletvekilliği yapan süper emekli oluyor. Biz 35 sene çalıştık, 10 bin lira aylık alıyoruz. Kendilerine vereyim maaşı, onlar versin bana maaşını. Geçinebilecekler mi? Bakalım. Devlet, diri iken sahip çıkmazsa, ölüyken hiç çıkmasın," diye konuştu.

"EMEKLİ DİLENMEYE KALKAR"

Emekli Arif Demirdöven, torunlarına harçlık vermekte zorlandığını söyledi. Demirdöven, "Maaş yetmiyor, çocukların yardımlarıyla geçiniyoruz. Bayramda ne yapalım? Çocuklar geldi, 100'er lira zor verebildim. Emeklinin sonu böyle giderse dilenmeye kalkar. Başka çaresi yok," dedi.

"ÇOCUKLARIN DESTEĞİ OLMADAN GEÇİNMEK ZOR"

Bayramı evde geçiren emekli Şemsettin Develi ise çocuklarının desteği ile geçindiğini ifade etti. Develi, "Emekliyim ama maaşım yetmiyor. 10 bin liraya bu ülkede ayakkabı alıp giyenler var. Biz 10 bin lira ile bir ay geçinmeye çalışıyoruz. Nasıl yetsin? Bayramda evden dışarı çıkmadım. Torun geldi, elimizden geleni yapmaya çalıştık ama çocukların desteği olmasa geçinmek zor," diye konuştu.

Sumbas'taki emekliler, artan hayat pahalılığı karşısında geçim mücadelesi veriyor. Yetersiz maaşlar ve artan yaşam maliyetleri, emeklilerin bayramı buruk geçirmesine neden oldu. Çoğu emekli, çocuklarının yardımları olmadan geçinmekte zorlanıyor. Kurban Bayramı'nda kurbanlıklarını bile taksitle almak zorunda kalan emekliler, geçim sıkıntılarının giderek arttığını ifade ediyor. Emekliler, maaşlarının yetmediğini ve yaşam standartlarının her geçen gün daha da düştüğünü belirtiyor. Osmaniye'nin Sumbas ilçesindeki emekliler, ekonomik zorluklar nedeniyle bayramı buruk geçirirken, yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor.

Kaynak:ANKA