Emeklilerin İsyanı AKP'yi Terletiyor... Saray'a Yakın Gazeteci Bile Eleştirdi

Emeklilerin İsyanı AKP'yi Terletiyor... Saray'a Yakın Gazeteci Bile Eleştirdi
AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçim savaşı veren emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödeme yapılacağını duyurdu. Bu ödeme çalışan emeklilere verilmeyecek. Karara sosyal medyada da tepki yağdı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Kabine toplantısının ardından emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapılacağını duyurdu. Erdoğan, "Yaptığımız kapsamlı değerlendirmelerin ardından emeklilerimizi rahatlatacak karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi kapsam dışı bırakıyoruz" dedi.

Erdoğan "Bütçemize toplam maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler, Kasım aynın ilk yarısı itibariyle emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacaktır. Yılbaşında emeklilerimizin durumunu yeniden gözden geçireceğiz" ifadesini kullandı.

CEM KÜÇÜK BİLE TEPKİ GÖSTERDİ

İktidarın bu ayrımcı kararı Saray'a yakın gazeteci Cem Küçük'ün bile tepkisini çekti. Cem Küçük, çalışan emeklilerin hariç tutulduğu bir defaya mahsus 5 bin liralık ikramiye uygulamasını eleştirdi.

Cem Küçük, "10 bin liranın altında alanlar için düzenleme bekleniyordu. Olmadı. 5 bin lira çok da yardımcı olmaz. İnsanların memnun olmadığını söyleyelim. Mağduriyetlerini giderecek bir düzenleme bekliyorlardı. Esas zammın ocak ayında olacağını söyledi Erdoğan. Emekiler çok memnun değil bu durumdan, haklı olduklarının altını çizelim" dedi.

BAKAN ŞİMŞEK'TEN EMEKLİ MAAŞI AÇIKLAMASI

Erdoğan'ın emekliler için hüsran olan açıklamasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de emekli maaşlarıyla ilgili "Önümüzdeki dönemde emeklilerimizi tabii ki önceliklendireceğiz. Rutin olarak yılın başında imkanlara bakılıp karar verilecek" dedi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

İktidarın teselli ikramiyesi kararına sosyal medyada '#emeklidesiziyoksayacak' etiketiyle tepki yağdı.

İşte o tepkilerden bazıları:

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

Etiketler :