Kasım Ayında Ağızlarına Bir Parmak Bal Çalınacak Emeklilerden Acı Manzara: Çöpten Plastik Toplayıp Geçiniyor!

Kasım Ayında Ağızlarına Bir Parmak Bal Çalınacak Emeklilerden Acı Manzara: Çöpten Plastik Toplayıp Geçiniyor!
DİSK Emekli Sen Ege Bölge Temslcisi Hüseyin Özkaynak acı tabloyu anlattı: Emekliler çöpten plastik toplayıp satıyor, Ben de şoförlük yapıyorum.

DİSK Emekli Sen Ege Bölge Temslcisi Hüseyin Özkaynak, emeklilere Kasım ayında tek seferlik olarak verilecek ikramiye kararına tepki gösterdi.

Özkaynak, “Birçok emekli sabahın kör karanlığında çöplerden plastik toplayarak satıp geçimini sağlamaya çalışıyor” dedi.

Egedesonsöz'den Diren Çelik'in haberine göre DİSK’e Bağlı Emekli Sen Ege Bölge Temsilcisi Hüseyin Özkaynak, emeklilerin yoksulluğa itildiğini vurguladı.

Özkaynak binlerce emeklinin geçinebilmek ek iş yaptığını, kendisinin de ek iş olarak servis şoförlüğü yaptığını belirtti.

Özkaynak şunları söyledi: "Kendimden örnek verecek olursam maaşım 7,5 bin TL ev kiram da 7,5 bin TL asgari ücretle servis şöförlüğü yapıyorum. Kimisi inşaatlarda bekçilik yaparken kimileri de çöpten plastik toplayıp satmaya çalışarak geçimini sağlamaya uğraşıyor.

Onlarca emekliyi sabahın kör karanlığında görebilirsiniz. Ekonomik krizin yükünü emeklilerden çıkararak onları ölüm sınırına terk ediyorlar.”

Etiketler :