Emeklilere 2024 Zam Müjdesi! Zam Farkının Yatacağı Tarih De Belli Oldu. Bazı Emekliler Alamayacak

Emeklilere 2024 Zam Müjdesi! Zam Farkının Yatacağı Tarih De Belli Oldu. Bazı Emekliler Alamayacak
Habertürk yazarı Ahmet Kıvanç, dün açıklanan büyüme rakamları üzerinden, emeklilere yansıyacak maaş farkına dikkat çekti. Kıvanç, yeni emekli olanların maaş farklarının ne zaman yatacağını açıkladı...

Habertürk yazarı Ahmet Kıvanç "Yeni emeklilerin aylıklarına milli gelir zammı" başlıklı yazısında büyüme rakamlarına dikkat çekti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2023 yılı gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) gelişme hızını yüzde 4,5 olarak açıkladı. Milli gelirde yaşanan artış dolayısıyla 2024 yılında emekli olanların aylıklarına ilave zam yapılacak.

Çalışanların maaş robotunda görünen emekli aylığı tutarları da güncellenecek. Habertürk'ten Ahmet Kıvanç, yeni emeklilerin aylıklarına milli gelir artışı dolayısıyla yapılacak ilave zammı yazdı.
Yıl başından bu yana emekli aylığı bağlanmış olanların ilave zam farkları nisan ayından itibaren aylıklarına yansıyacak.

maas-zam.jpg

İLAVE ZAM AYLIKLARA NİSAN AYINDA YANSIYACAK

Güncelleme katsayısında yapılan artış bu yıl emekli olan herkese aynı oranda yansımayacak. Kişilerin toplam prim gün sayısı, 2000 öncesi, 2000-2008 arası ve 2008 sonrasındaki prim gün sayısı ile her bir dönemdeki prime esas kazanç tutarına göre yüzde 0,8 ile yüzde 1,35 arasında değişen oranlarda yansıyacak.

eyt.jpg

Milli gelirdeki artıştan kaynaklı ilave zamlar, bu yıl emekli olanların aylıklarına nisan ayında yansıyacak. Nisan ayından itibaren yeni tutar üzerinden aylık ödenecek.

Etiketler :